Județul Botoșani, locul doi în România la alocarea de sume pentru echilibrarea bugetelor locale

Județul Botoșani, locul doi în România la alocarea de sume pentru echilibrarea bugetelor locale

Județul Botoșani se află pe locul doi la alocarea de sume pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor, municipiilor și județelor pe anul 2020, rezultă din rectificarea bugetară aprobată în ședința de Guvern.

Județul Botoșani a primit 21,886 mii lei, cifre bugetare provenită din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, repartizarea făcându-se de către Direcția de Finanțe pe unități administrativ-teritoriale.

”Am stat de vorbă cu primarii din județul nostru care mi-au adus la cunoștință că este un moment critic pentru toate primăriile din județ în contextul în care mare parte din resursele pe care le aveau la dispoziție au fost utilizate pentru situațiile apărute urmare a răspândirii noului coronavirus pe teritoriul României. Situația financiară în teritoriu este la limită, iar prin rectificarea bugetară s-a întins o mână de ajutor tuturor unităților administrativ- teritoriale care chiar aveau nevoie de bani de la Guvern”, a declarat senatorul PNL Costel Șoptică.

Ministerul de Finanțe a suplimentat fondurile pentru toate judeţele, oraşele, comunele astfel încât toţi cei care au nevoie să beneficieze de resursele necesare.

Liberalul mai susține într-un comunicat că bugetele locale au fost grav afectate după izbucnirea epidemiei de coronavirus, deoarece “s-au cheltuit sume importante pentru cumpărarea de echipamente medicale, dezinfectarea locurilor publice, sprijinirea persoanelor vulnerabile”.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
4

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
75

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
12

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...