Interventii de urgență cerute pe străzile periferice din municipiul Botoșani. "Să nu intrăm într-o panică"

Interventii de urgență cerute pe străzile periferice din municipiul Botoșani. "Să nu intrăm într-o panică"

Starea avansată de degradare în care se află multe dintre străzile aflate la periferia municipiului Botoșani a fost readusă în atenția Executivului Primăriei, în cadrul ședinței de Consiliu Local de marți, de către consilierul local Gabriel Alecsandru.

Alesul municipal a atenționat că după trecerea iernii aceste străzi au devenit impracticabile, mai ales acolo unde se execută și lucrări la rețelele de utilități.

"Odata cu venirea primaverii majoritatea strazilor periferice, cele neasfaltate, sunt aproape impracticabile, mai ales acolo unde sunt lucrari de aductiune de apa si canalizare. Fac apel sa se intervina cu pietruire pentru ca si cetatenii care locuiesc pe aceste strazi sunt platitori de taxe si impozite la acelasi nivel ca cei care stau pe Unirii sau intr-o zona din centru. Au venit multi cetateni si au depus solicitari si sper ca in cel mai scurt timp sa se rezolve pentru ca este foarte important", a spus Gabriel Alecsandru.

Primarul Catalin Flutur a tinut sa ii transmita consilierului local ca cei din primarie stiu ce au de facut si ca exista programe si proceduri care trebuie respectate in realizarea unor astfel de investitii.

"Am auzit o noutate astazi, toti spuneti ca a venit primavara. Vreau sa va spun un lucru, vine in fiecare an primavara si noi avem niste programe foarte clare, zapada s-a topit de trei zile, dar noi avem niste programe, proceduri foarte clare atat in ceea ce priveste interventia pe drumurile neasfaltate. Vom interveni cu autogrederul, avem probleme in multe zone. Unde avem lucrari refacute care nu sunt ale noastre avem niste protocoale facute si cu constructorii care trebuie sa redea strada cel putin la starea initiala. Sa nu intram intr-o panica. Va multumim ca ne reamintiti, dar nu inseamna ca daca a venit primavara noi am stat si ne-am uitat cum rasare soarele. Este o obligatie a noastra, stim ce avem de facut. Sunt probleme, le vedem cu toti, ne vom face treaba ca in fiecare primavara", a spus primarul Cătălin Flutur.

Și viceprimarul Marian Murariu a tinut sa precizeze ca cei de la Directia Edilitare au inceput deja sa se deplaseze pe strazile din municipiu, mai ales pe cele acoperite cu piatra si in unele zone a inceput sa se intervina pentru refacere. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
431

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
493

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

Vineri, 20 Octombrie 2017
904

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...