Interventii de urgență cerute pe străzile periferice din municipiul Botoșani. "Să nu intrăm într-o panică"

Interventii de urgență cerute pe străzile periferice din municipiul Botoșani. "Să nu intrăm într-o panică"

Starea avansată de degradare în care se află multe dintre străzile aflate la periferia municipiului Botoșani a fost readusă în atenția Executivului Primăriei, în cadrul ședinței de Consiliu Local de marți, de către consilierul local Gabriel Alecsandru.

Alesul municipal a atenționat că după trecerea iernii aceste străzi au devenit impracticabile, mai ales acolo unde se execută și lucrări la rețelele de utilități.

"Odata cu venirea primaverii majoritatea strazilor periferice, cele neasfaltate, sunt aproape impracticabile, mai ales acolo unde sunt lucrari de aductiune de apa si canalizare. Fac apel sa se intervina cu pietruire pentru ca si cetatenii care locuiesc pe aceste strazi sunt platitori de taxe si impozite la acelasi nivel ca cei care stau pe Unirii sau intr-o zona din centru. Au venit multi cetateni si au depus solicitari si sper ca in cel mai scurt timp sa se rezolve pentru ca este foarte important", a spus Gabriel Alecsandru.

Primarul Catalin Flutur a tinut sa ii transmita consilierului local ca cei din primarie stiu ce au de facut si ca exista programe si proceduri care trebuie respectate in realizarea unor astfel de investitii.

"Am auzit o noutate astazi, toti spuneti ca a venit primavara. Vreau sa va spun un lucru, vine in fiecare an primavara si noi avem niste programe foarte clare, zapada s-a topit de trei zile, dar noi avem niste programe, proceduri foarte clare atat in ceea ce priveste interventia pe drumurile neasfaltate. Vom interveni cu autogrederul, avem probleme in multe zone. Unde avem lucrari refacute care nu sunt ale noastre avem niste protocoale facute si cu constructorii care trebuie sa redea strada cel putin la starea initiala. Sa nu intram intr-o panica. Va multumim ca ne reamintiti, dar nu inseamna ca daca a venit primavara noi am stat si ne-am uitat cum rasare soarele. Este o obligatie a noastra, stim ce avem de facut. Sunt probleme, le vedem cu toti, ne vom face treaba ca in fiecare primavara", a spus primarul Cătălin Flutur.

Și viceprimarul Marian Murariu a tinut sa precizeze ca cei de la Directia Edilitare au inceput deja sa se deplaseze pe strazile din municipiu, mai ales pe cele acoperite cu piatra si in unele zone a inceput sa se intervina pentru refacere. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
641

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
714

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
445

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...