Întâlnire între finanţatori şi potențialii beneficiarii de fonduri europene prin PNDR, găzduită de Instituţia Prefectului! FOTO

Întâlnire între finanţatori şi potențialii beneficiarii de fonduri europene prin PNDR, găzduită de Instituţia Prefectului! FOTO
Instituţia Prefectului - Judeţul Botoşani a fost astăzi gazda unei întâlniri iniţiată de conducerea Centrului Regional şi a Oficiului Judeţean ale Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale cu potenţialii beneficiari ai fondurilor europene.
 
Întâlnirea a avut loc în contextul în care în perioada imediat următoare vor fi lansate noi sesiuni de depunere de proiecte cu finanţare PNDR. Concret, s-a dorit să se aducă la cunoştinţa potenţialilor beneficiari deschiderea pe care AFIR o are faţă de aceștia şi faptul că există disponibilitatea transmiterii de informaţii legate de calendarul de depunere şi de noile posibilităţi de finanţare a proiectelor de dezvoltare rurală.

La întâlnire a fost prezent prefectul Dan Şlincu şi senatorul Lucian Trufin, care şi-au exprimat susținerea față de iniţiativele botoşănenilor în dezvoltarea mediului rural cu fonduri gestionate de AFIR.

Marius Postolache, Directorul Adjunct al CRFIR 1 Iaşi, le-a explicat botoşănenilor prezenţi în sală care au accesat sau intenţionează să acceseze finanţări pe diverse măsuri, că precedentele sesiuni de depunere de proiecte au plasat judeţul Botoşani printre primele la numărul de proiecte forfetare finanţate. 

„Eu am ales să vin la Botoşani să prezint aceste posibilităţi de finanţare în speranţa că aceste rezultate bune ale judeţului se vor repeta şi în anul 2018”, a spus oficialul. 

Senatorul Lucian Trufin a accentuat necesitatea susţinerii iniţiativelor de dezvoltare a mediului rural.






„Faptul că instituţiile publice vin în faţa dumneavoastră reprezintă un nou început pentru a dezvolta judeţul Botoşani şi mediul rural botoşănean. Sunt secretarul Comisiei  de Agricultură şi pentru mine dezvoltarea mediului rural reprezintă o prioritate. Dezvoltarea mediului rural poate fi realizată prin dumneavoastră, în primul rând şi cu ajutorul fondurilor  europene. Sper ca întâlnirea de astăzi să vă ofere foarte multe răspunsuri la întrebările pe care le aveţi”, a declarat senatorul Lucian Trufin.

Prefectul Dan Şlincu a salutat prezenţa la întâlnire a directorului OJFIR Botoșani şi şi-a exprimat încrederea că alături de colegii din instituţie va putea sprijini iniţiativele botoşănenilor.

„Important în momentul de faţă este faptul că dumnealor au venit în faţa dumneavoastră să preia eventualele probleme cu care v-aţi confruntat şi să răspundă nelămuririlor pe care le aveţi.  Cert este faptul că suntem alături de dumneavoastră şi vă vom sprijini cu tot ce ne va sta în putinţă”, le-a spus prefectul Dan Şlincu botoşănenilor interesaţi de noile măsuri de finanţare.
 
Cancelaria Prefectului

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
123

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
85

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
107

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...