Întâlnire cu sindicatele şi patronatele având ca temă modificarea Codului Fiscal

Întâlnire cu sindicatele şi patronatele având ca temă modificarea Codului Fiscal

Prefecţii, şefii Administraţiilor Financiare Judeţene şi inspectorii şefi ai Inspectoratelor Teritoriale de Muncă din întreaga ţară au fost convocaţi astăzi în videoconferinţă la care au participat ministrul de interne, Carmen Dan, ministerul muncii, Lia- Olguţa Vasilescu şi ministrul de finanţe Ionuţ Mişa, tema discuţiilor fiind modificările aduse Codului Fiscal.

Dată fiind solicitarea celor trei miniştri, ca informaţiile să fie diseminate către liderii sindicali şi reprezentanţii patronatelor din toate judeţele, în această după-amiază a fost convocată şedinţa Comisiei de Dialog Social.

Prefectul Dan Şlincu a reluat prezentarea modificărilor ce vor fi aplicate Codului Fiscal, dat fiind că membrii Comisiei de Dialog Social primiseră anterior  materialul informativ (ataşat în mail), explicând motivele care au dus la implementarea acestora şi care vor fi avantajele ce vor decurge din acestea.

Membrii sindicatelor au cerut garanţii că vor exista pârghii legale prin care angajatorii vor fi obligaţi să schimbe prevederile contractelor individuale de muncă, astfel încât salariile brute să fie majorate. Reprezentantul patronatelor a explicat faptul că organismul se delimitează clar de acei angajatori care nu vor respecta legea şi care vor ajunge să plătească salarii mai mici angajaţilor lor.

La finalul şedinţei, prefectul Dan Şlincu le-a cerut atât reprezentanţilor sindicatelor cât şi ai patronatelor să transmită în cel mai scurt timp posibil observaţiile lor la materialul prezentat, acesta urmând să fie direcţionat Guvernului.

Cancelaria Prefectului
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
250

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
202

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
281

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...