Instructorii auto botoșăneni au ieșit în stradă! Protest în fața Prefecturii - FOTO

Zeci de instructori auto din Botoșani, o parte dintre aceștia însoțiți și de elevii pe care îi pregătesc în vederea obținerii permisului de conducere, s-au adunat, miercuri, în fața Instituției Prefectului pentru a protesta.

Instructorii auto botoșăneni au ieșit în stradă! Protest în fața Prefecturii - FOTO
Nemulțumirile instructorilor auto sunt îndreptate împotriva Ministerului Transporturilor. Oamenii spun că măsurile decise la nivel central le falimentează activitatea. Mai exact, instructorii auto botoşăneni încearcă să determine modificarea unui ordin de ministru emis în 2013 care le pune capăt activităţii şi elaborarea unei legi a formatorilor auto.
 
Formatorii auto sunt extrem de nemulțumiți și de perioada prea mare în care un cursant ajunge să susțină examinarea în vederea obținerii permisului de conducere.
 
"Protestăm față de lipsa de implicare a guvernanților în ceea ce privește activitatea de instruire practică și teoretică a cursanților. Este o situație care se tergiversează de ani de zile și blocajul deja s-a produs. Poate vom fi primiți săptămâna viitoare la domnul prim-ministru. Noi facem o acțiune începută în toată țară. Domnul Fenechiu în scurta lui activitate la Ministerul Transporturilor a reușit să facă niște norme contrar oricăror legi, el a avut o țintă clară să scoată niște aberații. Ne afectează pentru că activitatea noastră se desfășoară pe două module, cel teoretic care se face în școli de șoferi, iar cel practic se desfășoară în școli de șoferi și cu instructori autorizați, conform legii. Domnul ministru s-a gândit că cel mai bine ar fi ca acel instructor autorizat să își facă o sală. Nu poți face o sală de legislație pentru un instructor care din punct de vedere pedagogic nu poate avea mai mult de șase elevi pe lună. Nu poți face un curs de teorie cu șase oameni. Presupune să ai niște costuri suplimentare", a precizat Valentin Vechiu, liderul instructorilor auto botoșăneni.
 
"Vom fi nevoiți să facem o școală dar ne afectează că nu putem acoperi cheltuielile. Eu sunt instructor independent și plătim exact cât a spus statul. Eu nu fac evaziune fiscală, nu am cum să fac. Domnul Fenechiu a avut în vedere niște școli din București, Cluj, Timișoara ale unor foști securiști, parlamentari care au câte 600 de mașini, dar nu au instructori. Noi instructorii independenți ne facem meseria", a spus un alt instructor auto participant la protest.
 
Protestatarii i-au transmis nemulțumirile și subprefectului Daniela Beclea, care va transmite mai departe la Guvern solicitările celor de la Botoșani.
 






 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta