Instituție din Botoșani fără conducere! Angajații nu își pot lua salariile!

Activitatea din una dintre instituțiile publice ale județului a ajuns să se desfășoare cu dificultate după ce persoana care deținea funcția de conducere a ieșit la pensie, fără a fi numit și înlocuitor.

Instituție din Botoșani fără conducere! Angajații nu își pot lua salariile!

Este vorba despre Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor Botoșani, inspectorul șef Silvia Zarug, a cărei funcție este asimilată cu cea de director executiv, pensionându-se de drept la data de 27 iunie 2017.

În condițiile în care nu este delegată o persoană care să fi preluat atribuțiunile de conducere, cei șapte salariați ai instituției sunt în situația de a nu-și încasa salariile pe data de 10 iulie, întrucât nu are cine să semneze statele de plată.

În aceste condiții, prefectul Dan Șlincu a convocat azi, 6 iulie 2017, la o ședință toți salariații inspectoratului pentru a le asculta opinia, din dorința de a debloca situația.

După ce a consultat fiecare angajat în parte, prefectul județului va informa Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu referire la situația din Botoșani, așteptând propuneri în privința unei persoane din cadrul inspectoratului care ar putea asigura partea de conducere cu caracter interimar, pe o perioadă de șase luni, până la organizarea unui concurs.


”Deși în alte județe din țară acest inspectorat a fost desființat, la Botoșani încă funcționează. Am să fac tot posibilul pentru ca această instituție să nu se desființeze și să își facă treaba în continuare”, a precizat prefectul Dan Șlincu.

Din cele opt posturi prinse în organigrama Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor, doar o singură funcție este vacantă, cea de inspector șef.

Deși volumul de muncă este copleșitor, salariații susțin că fac față însă o altă problemă se întrevede, cea a pensionărilor, trei funcționari întrunind condițiile de vârstă în următoarele luni.

Prefectul Dan Șlincu va susține o nouă ședință de lucru cu angajații instituției agricole, imediat ce va veni propunerea de la Ministerul Agriculturii.

Comunicat de presă Instituția Prefectului

            

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
17

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
194

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
646

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...