Institutia Prefectului, gata sa darame 500 de case din judet

Institutia Prefectului, gata sa darame 500 de case din judet

 Prefectura Botosani  

Raportul Inspectoratului Judetean de Constructii Botosani scoate la iveala faptul ca peste 1300 de locuinte din judet sunt ridicate pe terenuri inundabile.

La aceste peste 1300 de locuinte se adauga numeroase scoli, precum si alte cladiri de interes public. La solicitarea Institutiei Prefectului, raportul mai precizeaza ca, din casele inregistrate ca fiind in zone inundabile, 500 nu au autorizatie de functionare.

Restul, aproape 8oo, detin documentatia legala, insa autoritatile spun ca, in momentul in care proprietarii acestora au obtinut actele de autorizare, zonele respective nu erau considerate inundabile.

Gheorghe Sorescu a precizat ca se va lua legatura cu primarii celor 72 de localitati in care s-au depistat casele respective, pentru a se impune masurile de rigoare. Astfel, locuintele construite fara autorizatie ar putea fi chiar daramate.

Daca proprietarii se impotrivesc acestor masuri, ei vor fi nevoiti sa declare pe propria raspundere ca, in caz de inundatii, nu vor avea nici o pretentie de despagubire din partea Guvernului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor: Liviu Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor!

astăzi, 14:32
82

Domnul Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și recent condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu, a declarat că î...

Presa italiană ne bate obrazul pentru infractori, dar uită să spună despre un erou că e român!

astăzi, 13:43
325

Ieri, un român a ajuns erou în Italia după ce a salvat o persoană de la moarte. Televiziunile din Italia au "uitat" însă să spună că eroul este de fapt un român...

Rezultate finale: Județul Botoșani, procent de promovabilitate de 69,28% la Evaluarea Națională!

astăzi, 12:53
308

La nivelul județului Botoșani, din totalul de 3948 elevi înscriși la Evaluarea Națională, s-au prezentat 3760 (procent de 95,24%). Dintre cei care au susținut examenul, au obținut medii p...