Institutia Prefectului, gata sa darame 500 de case din judet

Institutia Prefectului, gata sa darame 500 de case din judet

 Prefectura Botosani  

Raportul Inspectoratului Judetean de Constructii Botosani scoate la iveala faptul ca peste 1300 de locuinte din judet sunt ridicate pe terenuri inundabile.

La aceste peste 1300 de locuinte se adauga numeroase scoli, precum si alte cladiri de interes public. La solicitarea Institutiei Prefectului, raportul mai precizeaza ca, din casele inregistrate ca fiind in zone inundabile, 500 nu au autorizatie de functionare.

Restul, aproape 8oo, detin documentatia legala, insa autoritatile spun ca, in momentul in care proprietarii acestora au obtinut actele de autorizare, zonele respective nu erau considerate inundabile.

Gheorghe Sorescu a precizat ca se va lua legatura cu primarii celor 72 de localitati in care s-au depistat casele respective, pentru a se impune masurile de rigoare. Astfel, locuintele construite fara autorizatie ar putea fi chiar daramate.

Daca proprietarii se impotrivesc acestor masuri, ei vor fi nevoiti sa declare pe propria raspundere ca, in caz de inundatii, nu vor avea nici o pretentie de despagubire din partea Guvernului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pățania unui dorohoian: Cum a găsit mașina pe care o parcase pe marginea străzii!

astăzi, 18:22
987

Un bărbat din Dorohoi a avut parte de o surpriză neplăcută duminică dimineața, când a ieșit din curte. Mașina pe care o parcase cu o seară înainte era grav avariată.Dorohoian...

Pentru ca vine gerul polar, ornitologii recomanda sa hranim pasarile cu slanina

astăzi, 15:12
458

Dupa ce meteorologii au anuntat ca temperaturile vor scadea drastic si vine viscolul, ornitologii fac un apel catre iubitorii de pasari. "Puneti si slanina cruda la indemana pasarilor, nu do...

Ministerul Sanatatii: Recomandari pentru zilele cu temperaturi scazute

astăzi, 14:10
457

In zilele cu temperaturi scazute, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea prelungita la frig, sa respecte regulile d...