Institutia Prefectului, gata sa darame 500 de case din judet

Institutia Prefectului, gata sa darame 500 de case din judet

 Prefectura Botosani  

Raportul Inspectoratului Judetean de Constructii Botosani scoate la iveala faptul ca peste 1300 de locuinte din judet sunt ridicate pe terenuri inundabile.

La aceste peste 1300 de locuinte se adauga numeroase scoli, precum si alte cladiri de interes public. La solicitarea Institutiei Prefectului, raportul mai precizeaza ca, din casele inregistrate ca fiind in zone inundabile, 500 nu au autorizatie de functionare.

Restul, aproape 8oo, detin documentatia legala, insa autoritatile spun ca, in momentul in care proprietarii acestora au obtinut actele de autorizare, zonele respective nu erau considerate inundabile.

Gheorghe Sorescu a precizat ca se va lua legatura cu primarii celor 72 de localitati in care s-au depistat casele respective, pentru a se impune masurile de rigoare. Astfel, locuintele construite fara autorizatie ar putea fi chiar daramate.

Daca proprietarii se impotrivesc acestor masuri, ei vor fi nevoiti sa declare pe propria raspundere ca, in caz de inundatii, nu vor avea nici o pretentie de despagubire din partea Guvernului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ziua europeană a limbilor, marcată și în acest an la Seminarul Teologic "Sfântul Gheorghe" Botoșani - FOTO

astăzi, 13:34
98

Ziua europeană a limbilor a cuprins mai multe activități, care s-au desfășurat la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani în perioada 2...

Zece familii din judeţul Botoșani, beneficiare de ajutoare sociale de urgenţă - FOTO

astăzi, 13:29
110

În şedinţa de Guvern de săptămâna trecută s-a aprobat acordarea unor ajutoare de  urgenţă, printre care s-au regăsit şi zece dosare elaborate în acest sens de Agenţia ...

Botoșănean implicat într-un accident rutier în județul Suceava!

astăzi, 12:11
190

În cursul zilei de marți, în jurul orei 11.40, un bărbat de 57 de ani, din județul Botoșani, conducea autoutilitara cu remorcă pe DN 17. Pe raza comunei Poiana Stampei, din jude...