Inspectorul ARR Liviu Alexa, cercetat disciplinar!

Petitiile adresate Institutiei Prefectului, in legatura cu situatia inregistrata luna trecuta la agentia Botosani a Autoritatii Rutiere Romane, s-au soldat cu sanctiuni si cu cercetarea disciplinara a unui inspector!

Scandalul de la ARR a pornit de la unul dintre angajati, reclamat ca a informat o firma de transport cu privire la un control programat.

Initial, SC Transporturi Calatori a reclamat nereguli la SC Lorion, in ceea ce priveste transportul de persoane cu curse regulate pe traseul Botosani-Cucorani-Bucecea.

Conducerea ARR a programat un control in trafic care privea SC Lorion, insa actiunea a ajuns la cunostinta administratorilor SC Lorion prin intermediul inspectorului Liviu Alexa, din cadrul ARR.

Acest lucru a ajuns si la urechile prefectului Cristian Roman, acesta fiind acuzat ca ar avea legatura cu controlul planificat.

Mai mult, administratorul SC Lorion a facut o sesizare care il viza chiar pe inspectorul care il avertizase cu privire la control.

In consecinta, actiunea a fost anulata, insa ea a fost reluata ulterior. Dupa efectuarea controlului, inspectorii ARR au sesizat ca cele reclamate de SC Transport Calatori la adresa SC Lorion se confirma, fapt pentru care SC Lorion a fost sanctionata pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul rutier.

De asemenea, ARR monitorizeaza in continuare modul de respectare a prevederilor legale pe traseul mentionat in sesizare.

In ceea ce priveste modul de indeplinire a atributiilor se serviciu de catre inspectorul de trafic Liviu Alexa, ca urmare a celor sesizate de Vasile Doroftei, administrator la SC Lorion, s-a declansat procedura de cercetare disciplinara prealabila, intrucat a divulgat secretul profesional.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pleci la drum? De joi, Cod Portocaliu și Galben de ninsori abundente, viscol și vreme deosebit de rece!

astăzi, 17:17
256

Chiar dacă am trecut de prima jumătate a lunii martie, dacă ai programate drumuri în țară e bine să fii la curent cu avertizările meteorologilor, care au transmis că jumătatea de sud a Rom...

Cercetări finalizate după doi ani, în cazul unui groaznic accident soldat cu moartea unui botoșănean și rănirea fiului de 15 ani!

astăzi, 16:15
240

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au finalizat recent cercetările într-un dosar privind un groaznic accident rutier, în urma căruia un bo...

Ziua Mondială a Apei, marcată de copii la Biblioteca Județeană!

astăzi, 16:11
56

 Buna colaborare între Biblioteca Județeană "Mihai Eminescu" Botoșani și Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" Botoșani continuă cu proiectul educativ...