Inspectorul ARR Liviu Alexa, cercetat disciplinar!

Petitiile adresate Institutiei Prefectului, in legatura cu situatia inregistrata luna trecuta la agentia Botosani a Autoritatii Rutiere Romane, s-au soldat cu sanctiuni si cu cercetarea disciplinara a unui inspector!

Scandalul de la ARR a pornit de la unul dintre angajati, reclamat ca a informat o firma de transport cu privire la un control programat.

Initial, SC Transporturi Calatori a reclamat nereguli la SC Lorion, in ceea ce priveste transportul de persoane cu curse regulate pe traseul Botosani-Cucorani-Bucecea.

Conducerea ARR a programat un control in trafic care privea SC Lorion, insa actiunea a ajuns la cunostinta administratorilor SC Lorion prin intermediul inspectorului Liviu Alexa, din cadrul ARR.

Acest lucru a ajuns si la urechile prefectului Cristian Roman, acesta fiind acuzat ca ar avea legatura cu controlul planificat.

Mai mult, administratorul SC Lorion a facut o sesizare care il viza chiar pe inspectorul care il avertizase cu privire la control.

In consecinta, actiunea a fost anulata, insa ea a fost reluata ulterior. Dupa efectuarea controlului, inspectorii ARR au sesizat ca cele reclamate de SC Transport Calatori la adresa SC Lorion se confirma, fapt pentru care SC Lorion a fost sanctionata pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul rutier.

De asemenea, ARR monitorizeaza in continuare modul de respectare a prevederilor legale pe traseul mentionat in sesizare.

In ceea ce priveste modul de indeplinire a atributiilor se serviciu de catre inspectorul de trafic Liviu Alexa, ca urmare a celor sesizate de Vasile Doroftei, administrator la SC Lorion, s-a declansat procedura de cercetare disciplinara prealabila, intrucat a divulgat secretul profesional.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent înecat în iazul Negreni!

astăzi, 14:39
910

Sezonul cald aduce și primele tragedii din acest an! Un adolescent în vârstă de 15 ani a murit, duminică, înecat în iazul Negreni, comuna Știubieni.La locul p...

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate la o singură acțiune a Poliției pe raza comunei Rădăuți Prut!

astăzi, 12:08
573

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au efectuat o acţiune pe raza comunei Rădăuţi Prut, pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă comise în zona unităţilor de aliment...

Beat și cu permisul suspendat, la plimbare pe drumul european!

astăzi, 11:57
450

Poliţiştii oraşului Flămânzi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control pe drumul european DE 58 un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani....