Inspector școlar pus la zid: "Vă băgați în buzunar patru burse de merit!"

Inspector școlar pus la zid: "Vă băgați în buzunar patru burse de merit!"

Un consilier local, care este și inspector școlar, a fost pus la zid, în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local de marți, de către un fost inspector școlar adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, fiind acuzat că face parte din tot felul de comisii de unde ia bani, în loc ca aceste fonduri să meargă pentru burse, pentru un număr cât mai mare de elevi.

Acuzațiile au fost lansate de Cătălina Lupașcu, cea vizată fiind Daniela Vicol. Lupașcu a răbufnit când a auzit că inspectorul școlar a fost propus să facă parte din comisia de evaluare a activității managerului de la Filarmonica Botoșani.

"Într-o ședință de Consiliu Local am votat bugetul necesar burselor elevilor și știți că avem un deficit pe acest buget, în sensul în care foarte mulți elevi nu și-au primit bursele de merit. Astăzi este Moș Nicoale, faceți un cadou extraordinar tinerilor și elevilor din școlile botoșănene, în sensul în care dvs., doamna consilier Vicol, vă băgați în buzunar patru burse de merit și asta fiindcă nu vă interesează bugetul Consiliului Local. Așadar dvs., domnilor de la PSD, faceți un cadou otrăvit de Moș Nicolae tinerilor excelenți din municipiul Botoșani cărora le promiteți permanent susținere luându-le aproximativ 20 de burse și băgându-le în buzunarul clientelei PSD. Vă felicit!", a spus Cătălina Lupașcu.

Viceprimarul Cosmin Andrei a spus că declarația făcută de Lupașcu este una politică și "nu va schimba rezultatul alegerilor".

"O cataloghez drept o declarație politică. Cuantumul pe care îl vor primi acești membri ai comisiei este unul derizoriu, iar o eventuală rectificare pentru a suplimenta cu 20 de burse puteați să o faceți și vă asigur că s-ar fi găsit soluții și pentru aceste burse. Bugetul municipiului nu stă în remunerarea membrilor unei comisii", a intervenit viceprimarul Cosmin Andrei.

Cătălina Lupașcu l-a contrazis și a spus că suma primită de un membru într-o comisie nu este deloc mică, ea ridicându-se la 700 de lei.

În replică la cele spuse de consilierul liberali, Daniela Vicol a anunțat că va dona banii unui elev cu rezultate bune la învățătură.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primăriile din judeţ nu au primit bani la rectificarea bugetară

Luni, 25 Septembrie 2017
405

Mai multe primării din judeţul Botoşani au ajuns deja la fundul sacului şi nu mai au bani pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare până la finele acestui an.Şi mai au de aşt...

Ce spune preşedintele Consiliului Judeţean despre demisiile directorilor de la Spitalul Mavromati!

Luni, 25 Septembrie 2017
847

Nemulţumirile directorilor de la Spitalul Judeţean Mavromati privind nivelul de salarizare al celor din conducere au ajuns şi la urechile preşedintelui Consiliului Judeţean.În cadrul ş...

Inspecţie în teren a specialiştilor de la ADR NE privind drumul strategic

Luni, 25 Septembrie 2017
627

Este prima vizită în teren privitor la acest obiectiv, după ce evaluarea din punct de vedere administrativ s-a încheiat, în prezent fiind faza de evaluare a indicatorilor tehnico-e...