Inspector școlar pus la zid: "Vă băgați în buzunar patru burse de merit!"

Inspector școlar pus la zid: "Vă băgați în buzunar patru burse de merit!"

Un consilier local, care este și inspector școlar, a fost pus la zid, în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local de marți, de către un fost inspector școlar adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, fiind acuzat că face parte din tot felul de comisii de unde ia bani, în loc ca aceste fonduri să meargă pentru burse, pentru un număr cât mai mare de elevi.

Acuzațiile au fost lansate de Cătălina Lupașcu, cea vizată fiind Daniela Vicol. Lupașcu a răbufnit când a auzit că inspectorul școlar a fost propus să facă parte din comisia de evaluare a activității managerului de la Filarmonica Botoșani.

"Într-o ședință de Consiliu Local am votat bugetul necesar burselor elevilor și știți că avem un deficit pe acest buget, în sensul în care foarte mulți elevi nu și-au primit bursele de merit. Astăzi este Moș Nicoale, faceți un cadou extraordinar tinerilor și elevilor din școlile botoșănene, în sensul în care dvs., doamna consilier Vicol, vă băgați în buzunar patru burse de merit și asta fiindcă nu vă interesează bugetul Consiliului Local. Așadar dvs., domnilor de la PSD, faceți un cadou otrăvit de Moș Nicolae tinerilor excelenți din municipiul Botoșani cărora le promiteți permanent susținere luându-le aproximativ 20 de burse și băgându-le în buzunarul clientelei PSD. Vă felicit!", a spus Cătălina Lupașcu.

Viceprimarul Cosmin Andrei a spus că declarația făcută de Lupașcu este una politică și "nu va schimba rezultatul alegerilor".

"O cataloghez drept o declarație politică. Cuantumul pe care îl vor primi acești membri ai comisiei este unul derizoriu, iar o eventuală rectificare pentru a suplimenta cu 20 de burse puteați să o faceți și vă asigur că s-ar fi găsit soluții și pentru aceste burse. Bugetul municipiului nu stă în remunerarea membrilor unei comisii", a intervenit viceprimarul Cosmin Andrei.

Cătălina Lupașcu l-a contrazis și a spus că suma primită de un membru într-o comisie nu este deloc mică, ea ridicându-se la 700 de lei.

În replică la cele spuse de consilierul liberali, Daniela Vicol a anunțat că va dona banii unui elev cu rezultate bune la învățătură.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1426

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
716

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
486

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...