Inspecţie în teren a specialiştilor de la ADR NE privind drumul strategic

Traseul drumului strategic de pe raza judeţului Botoşani va fi inspectat timp de câteva zile de o comisie din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est, organism la care a fost depus proiectul în vederea obţinerii finanţării pentru realizarea investiţiei.

Inspecţie în teren a specialiştilor de la ADR NE privind drumul strategic

Este prima vizită în teren privitor la acest obiectiv, după ce evaluarea din punct de vedere administrativ s-a încheiat, în prezent fiind faza de evaluare a indicatorilor tehnico-economici.

“Astăzi avem vizita unei comisii de la ADR NE pentru monitorizarea drumului strategic. Aşteptăm să vedem ce acte vor solicita pentru a fi verificate. Se face vizita în teren astăzi, mâine se vor uita prin acte. A fost monitorizarea din punct de vedere administrativ, s-a încheiat, şi acum sunt indicatorii tehnico-economici. Vor fi însoţiţi de directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri şi de cei de la Promovare şi strategii, care se ocupă special de acest drum. Este prima vizită care se face în teren”, a declarat Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean.

Şeful judeţului speră ca în cel mai scurt timp să se primească şi răspunsul vizavi de obţinerea finanţării.

“După faza aceasta ni se spune dacă va fi finanţat proiectul, în ideea în care tot ceea ce înseamnă parte de documentaţie noi să avem pregătit, intabulări, certificate fiscale”, a completat Macaleţi.

Valoarea totală a investiției a fost estimată la 73,9 milioane de euro, contribuția județului Botoșani ridicându-se la 4 milioane de euro. 

Pe raza județului Botoșani drumul strategic va asigura legătura, pe tronsonul II, DJ 282H, între limita cu județul Iași-Rediu-Răuseni-Călărași, pe o lungime de 13,7 km. Tronsonul III, DJ 282, asigură legătura între DJ 282H, Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești, pe o lungime de 51,1 km. 

Tronsonul IV asigură legătura între DN 29D-Blândești-Cerchejeni-Sulița Cheleș-Lunca-Cernești-Todireni, pe o lungime de 25,8 km, iar tronsonul V, DJ 294, asigură legătura între Dângeni-Mihălășeni, pe o lungime de 9,5 km.

Primul tronson este pe raza județului Iași și asigură legătura între Șipote și limita cu județul Botoșani, pe o lungime de 5,9 km.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta