Inconștiență! Indicatoare rutiere îndepărtate de șoferi nemulțumiți de regulile instituite de autorități!
BOTOSANI

Unii șoferi care circulă pe străzile din muncipiul Botoșani sunt "încurcați" de anumite semne de circulație, motiv pentru care își fac propriile reguli. Nu se gândesc nicio clipă însă că gestul lor ar putea duce la producerea unor evenimente rutiere cu consecințe grave.

Inconștiență! Indicatoare rutiere îndepărtate de șoferi nemulțumiți de regulile instituite de autorități!

Până nu demult o practică des întâlnită era furtul semnelor de circulație, care ulterior erau valorificate la fier vechi, însă acum acest lucru nu mai este posibil întrucât trebuie făcută dovada provenienței mărfii. Multe indicatoare rutiere sunt distruse în urma accidentelor rutiere, dar mai nou reprezentanții Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) au observat că indicatoarele rutiere sunt pur și simplu date deoparte și îndoite.

Astfel de situații au fost sesizate în special pe străduțe din interiorul cartierelor, unde de curând au fost instituite noi reguli de circulație.

Cei de la DSPSA bănuiesc că un astfel de gest este făcut de către șoferii cărora nu le convin noile măsuri care se iau în urma analizelor care se fac în Comisia de sistematizare a circulației în municipiul Botoșani. 

"Unele indicatoare sunt aruncate sau sustrase în ideea că nu avantajează că un anumit indicator te determină să respecți anumite reguli. De exemplu, nu ai voie să oprești, îl dă jos, e mai facil, când vii dinspre Primăverii spre strada Vârnav este interzis să faci la dreapta și la un moment dat au dat jos indicatorul "Interzis la dreapta", că nu le-a convenit unora. Au ajuns mulți cetățeni, și la modul responsabil și sunt conștient de ceea ce afirm, să își facă dreptate și propriile reguli de capul lor. Contravin celorlalți care circulă în sens normal și cineva ar putea să moară, oamenii sunt inconștienți. Până acum nu am reușit să îi identificăm pe cei ce fac astfel de lucruri. Dacă i-am prinde i-aș pune să măture numai în fața primăriei", a precizat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA. 

Lunar, în municipiul Botoșani sunt înlcouite aproximativ 80 de indicatoare rutiere, jumătate dintre acestea fiind distruse sau furate. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Județean va avea, din nou, un administrator public

Sâmbătă, 19 August 2017
706

Rămas liber odată cu venirea lui Costică Macaleți la conducerea Consiliului Județean Botoșani, postul de administrator public al județului ar putea fi din nou ocupat în cel mai scurt timp...

Măsuri pe linia personalului cerute de șeful Consiliului Județean la UPU

Vineri, 18 August 2017
1649

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut conducerii Spitalului Mavromati să găsească cât mai repede o soluție pentru deficitul de personal care se înregistreaz...

Bani ceruți de la Guvern pentru scoaterea din impas a Primăriei Mihălășeni

Vineri, 18 August 2017
541

În acest sens, președintele Consiliului Județean prefectului județului au inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern pe care l-au trasmis deja la nivel central în vederea locării...