Incep sa intre in judet banii europeni!

Incep sa intre in judet banii europeni!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean  

Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani, aminteste de promisiunile facute in campanie: bani europeni si un Guvern care sa stea cu fata la botosaneni.

Am constatat ca putem vorbi de un inceput de materializare pentru ambele obiective. Am semnat trei contracte, unul pentru primarie, doua pentru restul teritoriului, valoarea lor insumata fiind de peste 20 milioane euro. Fata de valoare totala am putea spune ca stam bine, s-au semnat contracte de 56 milioane de lei, a declarat Tabuleac.

Cele doua proiecte judetene pentru care s-a semnat contractul de finantare la Agentia de Dezvoltare Regionala Piatra Neamt vizeaza modernizarea unor drumuri judetene: Mihaileni si Mihalaseni.

Acum avem semnata finantarea si deci putem trece la demararea procedurilor de achizitie. Totodata, anul acesta vor fi alocate fonduri insemnate din bugetul statului pentru infrastructura pe domeniile prevazute de HG 577. Daca pentru drumurile comunale si judetene in toti cei patru ani anteriori s-au alocat 100 miliarde, numai in acest an vom primi o suma de circa 170 miliarde. De asemenea, Guvernul s-a angajat ca va promova un program special pentru modernizarea drumurilor judetene, asa cum s-a prevazut in programul de guvernare, a precizat Mihai Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
61

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
113

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
140

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...