Incep pregatirile pentru alegerile europarlamentare la Botosani

Incep pregatirile pentru alegerile europarlamentare la Botosani

 David Salgau, subprefect al judetului Botosani  

Subprefectul de Botosani, David Salgau, a informat marti ca s-au constituit comisia tehnica si grupul tehnic de lucru in vederea pregatirii pentru alegerile europarlamentare.

"S-au delimitat sectoarele de votare pentru cele 420 de sectii din judetul Botosani. Am pregatit sediul Biroului Electoral Judetean, la parterul Palatului Administrativ. Avem in vedere acelasi flux de lucru ca la celelalte alegeri din ultimiii ani", a declarat subprefectul David Salgau.

Totodata, subprefectul de Botosani a anuntat ca se va inchiria cladirea Teatrului Mihai Eminescu, pentru stationarea presedintilor de sectii de votare cu buletinele de vot, incercandu-se in acelasi timp evitarea aglomeratiei.

Bugetul alocat organizarii alegerilor europarlamentare la Botosani este de 1, 25 milioane lei.

"Pentru fiecare membru al comisiilor din sectiile de votare se va aloca 50 de lei", a precizat David Salgau.

Urmatorul pas, informeaza subprefectul de Botosani, consta in achizitionarea materialelor prin oferta pulica si achizitionarea stampilelor de control.

De asemenea, maine vor fi desemnati judecatorii BEJ, prin tragere la sorti, actiune de care raspunde direct presedintele Tribunalului Botosani.

Alegerile pentru viitorul Legislativ european vor avea loc la data de 7 iunie 2009, in Romania urmand sa fie alesi 33 de eurodeputati.

Alegerile vor avea loc simultan in toate cele 27 de state membre UE, oferind unui numar de 375 milioane de cetateni europeni cu drept de vot posibilitatea de a decide asupra politicilor la nivel european.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de neasigurați au beneficiat de asistență medicală în unitățile medicale din Botoșani!

astăzi, 10:40
124

O procedură standard, dar la care recurg numeroși botoșăneni care nu au asigurare medicală. Sute de botoșăneni au beneficiat de îngrijiri medicale în primele luni ale anului 2018, s...

Cum se circulă în această dimineață în zona Moldovei, după ninsorile abundente!

astăzi, 09:09
180

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași informează participanții la trafic că toate drumurile naționale din regiunea Moldovei sunt circulabile, fără tronsoane închise sau cu trafi...

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 08:23
422

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...