Incep pregatirile pentru alegerile europarlamentare la Botosani

Incep pregatirile pentru alegerile europarlamentare la Botosani

 David Salgau, subprefect al judetului Botosani  

Subprefectul de Botosani, David Salgau, a informat marti ca s-au constituit comisia tehnica si grupul tehnic de lucru in vederea pregatirii pentru alegerile europarlamentare.

"S-au delimitat sectoarele de votare pentru cele 420 de sectii din judetul Botosani. Am pregatit sediul Biroului Electoral Judetean, la parterul Palatului Administrativ. Avem in vedere acelasi flux de lucru ca la celelalte alegeri din ultimiii ani", a declarat subprefectul David Salgau.

Totodata, subprefectul de Botosani a anuntat ca se va inchiria cladirea Teatrului Mihai Eminescu, pentru stationarea presedintilor de sectii de votare cu buletinele de vot, incercandu-se in acelasi timp evitarea aglomeratiei.

Bugetul alocat organizarii alegerilor europarlamentare la Botosani este de 1, 25 milioane lei.

"Pentru fiecare membru al comisiilor din sectiile de votare se va aloca 50 de lei", a precizat David Salgau.

Urmatorul pas, informeaza subprefectul de Botosani, consta in achizitionarea materialelor prin oferta pulica si achizitionarea stampilelor de control.

De asemenea, maine vor fi desemnati judecatorii BEJ, prin tragere la sorti, actiune de care raspunde direct presedintele Tribunalului Botosani.

Alegerile pentru viitorul Legislativ european vor avea loc la data de 7 iunie 2009, in Romania urmand sa fie alesi 33 de eurodeputati.

Alegerile vor avea loc simultan in toate cele 27 de state membre UE, oferind unui numar de 375 milioane de cetateni europeni cu drept de vot posibilitatea de a decide asupra politicilor la nivel european.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
490

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
66

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
85

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...