Incep pregatirile pentru alegerile europarlamentare la Botosani

Incep pregatirile pentru alegerile europarlamentare la Botosani

 David Salgau, subprefect al judetului Botosani  

Subprefectul de Botosani, David Salgau, a informat marti ca s-au constituit comisia tehnica si grupul tehnic de lucru in vederea pregatirii pentru alegerile europarlamentare.

"S-au delimitat sectoarele de votare pentru cele 420 de sectii din judetul Botosani. Am pregatit sediul Biroului Electoral Judetean, la parterul Palatului Administrativ. Avem in vedere acelasi flux de lucru ca la celelalte alegeri din ultimiii ani", a declarat subprefectul David Salgau.

Totodata, subprefectul de Botosani a anuntat ca se va inchiria cladirea Teatrului Mihai Eminescu, pentru stationarea presedintilor de sectii de votare cu buletinele de vot, incercandu-se in acelasi timp evitarea aglomeratiei.

Bugetul alocat organizarii alegerilor europarlamentare la Botosani este de 1, 25 milioane lei.

"Pentru fiecare membru al comisiilor din sectiile de votare se va aloca 50 de lei", a precizat David Salgau.

Urmatorul pas, informeaza subprefectul de Botosani, consta in achizitionarea materialelor prin oferta pulica si achizitionarea stampilelor de control.

De asemenea, maine vor fi desemnati judecatorii BEJ, prin tragere la sorti, actiune de care raspunde direct presedintele Tribunalului Botosani.

Alegerile pentru viitorul Legislativ european vor avea loc la data de 7 iunie 2009, in Romania urmand sa fie alesi 33 de eurodeputati.

Alegerile vor avea loc simultan in toate cele 27 de state membre UE, oferind unui numar de 375 milioane de cetateni europeni cu drept de vot posibilitatea de a decide asupra politicilor la nivel european.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Protest pentru salarii, cu vuvuzele şi fluiere, în faţa Prefecturii! FOTO, VIDEO

astăzi, 14:55
401

În jur 200 de angajaţi afiliaţi mai multor sindicate reunite în Confederaţia Cartel Alfa s-au adunat, luni după prânz, în faţa Instituţiei Prefectului pentru o acţiune d...

Un lanţ de supermarket-uri vrea să deschidă două noi magazine, în Botoşani

astăzi, 14:50
543

 Reprezentanţii reţelei de magazine Profi au făcut demersuri la Primărie în vederea obţinerii avizelor necesare pentru deschiderea a două spaţii comerciale noi pe strada Săvenilor ...

Consiliul Judeţean garantează financiar împrumutul luat de Nova Apaserv de la BERD

astăzi, 13:39
138

Raportul Curţii de Conturi aferent anului 2016 pentru Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate conţinea o menţiune interesantă referitoare la lipsa fondului de risc pentru creditul accesa...