Incep pregatirile pentru alegerile europarlamentare la Botosani

Incep pregatirile pentru alegerile europarlamentare la Botosani

 David Salgau, subprefect al judetului Botosani  

Subprefectul de Botosani, David Salgau, a informat marti ca s-au constituit comisia tehnica si grupul tehnic de lucru in vederea pregatirii pentru alegerile europarlamentare.

"S-au delimitat sectoarele de votare pentru cele 420 de sectii din judetul Botosani. Am pregatit sediul Biroului Electoral Judetean, la parterul Palatului Administrativ. Avem in vedere acelasi flux de lucru ca la celelalte alegeri din ultimiii ani", a declarat subprefectul David Salgau.

Totodata, subprefectul de Botosani a anuntat ca se va inchiria cladirea Teatrului Mihai Eminescu, pentru stationarea presedintilor de sectii de votare cu buletinele de vot, incercandu-se in acelasi timp evitarea aglomeratiei.

Bugetul alocat organizarii alegerilor europarlamentare la Botosani este de 1, 25 milioane lei.

"Pentru fiecare membru al comisiilor din sectiile de votare se va aloca 50 de lei", a precizat David Salgau.

Urmatorul pas, informeaza subprefectul de Botosani, consta in achizitionarea materialelor prin oferta pulica si achizitionarea stampilelor de control.

De asemenea, maine vor fi desemnati judecatorii BEJ, prin tragere la sorti, actiune de care raspunde direct presedintele Tribunalului Botosani.

Alegerile pentru viitorul Legislativ european vor avea loc la data de 7 iunie 2009, in Romania urmand sa fie alesi 33 de eurodeputati.

Alegerile vor avea loc simultan in toate cele 27 de state membre UE, oferind unui numar de 375 milioane de cetateni europeni cu drept de vot posibilitatea de a decide asupra politicilor la nivel european.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BMW condus de un bărbat beat, pe contrasens! A lovit trei maşini! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2077

Bărbatul, de aproximativ 40 de ani, se deplasa la volanul unui BMW, înmatriculat în Suceava, dinspre Colegiul Naţional "A.T. Laurian", iar când a ajuns la intersecţia cu strada Mihail Kogălnice...

Grav accident la Copălău! Trei persoane au fost rănite! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2054

Un autoturism Audi, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care se deplasa dinspre Botoşani către Iaşi, a pătruns pe contrasens, după ce conducătorul auto a pierdut ...

Incendiu puternic! Apartament cuprins de flăcări într-un bloc din Botoşani, persoane inconştiente transportate la spital! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
6198

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarii se aflau în apartamentul situat la parterul unui bloc de pe Aleea Nouă.. Aceştia au ieşit pe casa scării şi au cerut ajutor. Aler...