Incep pregatirile pentru alegerile europarlamentare la Botosani

Incep pregatirile pentru alegerile europarlamentare la Botosani

 David Salgau, subprefect al judetului Botosani  

Subprefectul de Botosani, David Salgau, a informat marti ca s-au constituit comisia tehnica si grupul tehnic de lucru in vederea pregatirii pentru alegerile europarlamentare.

"S-au delimitat sectoarele de votare pentru cele 420 de sectii din judetul Botosani. Am pregatit sediul Biroului Electoral Judetean, la parterul Palatului Administrativ. Avem in vedere acelasi flux de lucru ca la celelalte alegeri din ultimiii ani", a declarat subprefectul David Salgau.

Totodata, subprefectul de Botosani a anuntat ca se va inchiria cladirea Teatrului Mihai Eminescu, pentru stationarea presedintilor de sectii de votare cu buletinele de vot, incercandu-se in acelasi timp evitarea aglomeratiei.

Bugetul alocat organizarii alegerilor europarlamentare la Botosani este de 1, 25 milioane lei.

"Pentru fiecare membru al comisiilor din sectiile de votare se va aloca 50 de lei", a precizat David Salgau.

Urmatorul pas, informeaza subprefectul de Botosani, consta in achizitionarea materialelor prin oferta pulica si achizitionarea stampilelor de control.

De asemenea, maine vor fi desemnati judecatorii BEJ, prin tragere la sorti, actiune de care raspunde direct presedintele Tribunalului Botosani.

Alegerile pentru viitorul Legislativ european vor avea loc la data de 7 iunie 2009, in Romania urmand sa fie alesi 33 de eurodeputati.

Alegerile vor avea loc simultan in toate cele 27 de state membre UE, oferind unui numar de 375 milioane de cetateni europeni cu drept de vot posibilitatea de a decide asupra politicilor la nivel european.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noi promisiuni pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu

astăzi, 14:25
45

Oficialul a menţionat că Guvernul şi autorităţile locale s-au angajat în faţa instituţiilor UE să finalizeze proiectul până la începutul anului 2019, în caz contrar vo...

77 de ani de la moartea lui Nicolae Iorga: Programul manifestărilor!

astăzi, 14:15
22

Muzeul Judeţean Botoşani organizează, în zilele de 26 şi 27 noiembrie 2017, acțiuni culturale prilejuite de comemorarea a 77 de ani de la trecerea în eternitate a lui Nicolae Iorga....

Atenție la infractorii voiajori: Cer carburant auto, oferă la schimb inele false!

astăzi, 13:41
563

Furturile şi faptele antisociale săvârşite de infractorii voiajori prezintă un specific aparte şi o complexitate deosebită generată în primul rând de faptul că autorii comit ...