Incendiul de la Protectia Copilului a pornit de la caloriferul din biroul directoarei

Incendiul de la Protectia Copilului a pornit de la caloriferul din biroul directoarei
Clipe de cosmar pentru sefa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului! Astazi dimineata, un puternic incendiu a izbucnit in biroul Angelei Curelariu, situat la etajul doi al institutiei pe care o condce. Aproape intreg etajul s-a facut scrum in doar cateva minute, dupa ce flacarile s-au extins.

Liderul Sindicatului Impact, Marius Orosanu, aflat in cladire la acea ora, a anuntat pompierii, care au reusit sa stinga flacarile, insa in urma au ramas pagube insemnate. „Doamna director tocmai iesise din birou si dupa un minut am auzit-o pe femeia de serviciu care facea curat pe etaj. Tipa dupa doamna directoare si mi-am dat seama ca s-a intamplat ceva grav. Am intrat in birou, de unde iesea un fum negru si dens, si am sunat imediat 112”, a precizat Marius Orosanu.

Biroul si antecamera directoarei au ars complet, mobilierul si aparatura electronica fiind distruse in totalitate, iar restul etajului a ramas innegrit de fumul dens. La fata locului au ajuns doua autospeciale de la Pompieri, care au reusit imediat stingerea incendiului si au inceput o ancheta pentru a afla care a fost cauza producerii incendiului. „Am intervenit pentru a limita propagarea incendiului la etajul superior si la mansarda constructiei. Totodata, am intervenit in exteriorul acelor doua ferestre care erau incendiate. La prima vedere, pagubele sunt mari”, a precizat capitanul Narcis Jechel, seful detasamentului de interventii al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Botosani.

Ancheta inceputa de pompieri a aratat ca incendiul a izbucnit de la un calorifer electric lasat in priza in biroul directoarei institutiei. Aparatul de mare putere a topit cablurile electrice de alimentare, dupa care focul s-a raspandit cu o viteza uimitoare, cuprinzand aparatura, mobila si tamplaria din PVC. Reprezentantii Consiliului Judetean vor incepe o ancheta interna la nivelul institutiei. „Am dispus o verificare a instalatiei electrice pentru a afla exact de ce s-a produs acest incendiu”, a precizat Florin Turcanu, vicepresedintele Consiliului Judetean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

Joi, 23 Noiembrie 2017
1176

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 Noiembrie 2017
388

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

Joi, 23 Noiembrie 2017
297

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...