Încă un primar din judeţ a atacat ordinul de încetare a mandatului!

Unul dintre primarii din judeţul Botoşani care şi-a pierdut funcţia după ce a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate a atacat ordinul prefectului de încetare a mandatului.

Încă un primar din judeţ a atacat ordinul de încetare a mandatului!

Este vorba de Voicu Murariu, fostul primar al comunei Vlădeni. Acesta adepus o plângere prealabilă la Instituţia Prefectului, dar a contestat ordinul şi la instanţa de contencios administrativ.

“Eu am primit ordinul pe 23 decembrie şi mi s-a părut total aiurea să mi se spună că de pe 19 îmi încetează mandatul şi eu să primesc abia pe 23”, ne-a spus Voicu Murariu.

Agenția Națională de Integritate constata, în anul 2014, faptul că Voicu Murariu, primarul comunei Vlădeni, era în situație de incompatibilitate din cauza faptului că, pe lângă calitatea de primar al comunei, făcea parte și din Consiliul de Administrație al școlii din localitate. Voicu Murariu a contestat decizia la Curtea de Apel Suceava, magistrații menținând, însă, decizia de incompatibilitate stabilită de inspectorii de integritate, fapt care l-a determinat pe primarul comunei Vlădeni să se adreseze cu recurs instanței superioare. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, de asemenea, recursul înaintat de către primarul comunei Vlădeni. Murariu era la cel de-al cincilea mandat de primar. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Șefi cu salarii mai mici decât subordonații într-o instituție din Botoșani

Duminică, 24 Septembrie 2017
1265

Discrepanțele salariale majore apărute odată cu aplicarea noilor acte normative ce privesc salarizarea din sistemul bugetar este reclamată și de liderul de sindicat al unei instituții de cultur...

Protest în fața Instituției Prefectului din Botoșani!

Duminică, 24 Septembrie 2017
779

Una dintre principalele revendicări ale sindicaliștilor de la Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa o reprezintă blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat....

Durerea angajaților de la Ambulanța Botoșani: Mașinile vechi cu care merg la intervenții!

Duminică, 24 Septembrie 2017
1521

Una dintre problemele cu care se confruntă angajații Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani a fost adusă în atenția parlamentarilor în Comisia pentru Dialog Social de vineri, d...