Încă un primar din judeţ a atacat ordinul de încetare a mandatului!

Unul dintre primarii din judeţul Botoşani care şi-a pierdut funcţia după ce a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate a atacat ordinul prefectului de încetare a mandatului.

Încă un primar din judeţ a atacat ordinul de încetare a mandatului!

Este vorba de Voicu Murariu, fostul primar al comunei Vlădeni. Acesta adepus o plângere prealabilă la Instituţia Prefectului, dar a contestat ordinul şi la instanţa de contencios administrativ.

“Eu am primit ordinul pe 23 decembrie şi mi s-a părut total aiurea să mi se spună că de pe 19 îmi încetează mandatul şi eu să primesc abia pe 23”, ne-a spus Voicu Murariu.

Agenția Națională de Integritate constata, în anul 2014, faptul că Voicu Murariu, primarul comunei Vlădeni, era în situație de incompatibilitate din cauza faptului că, pe lângă calitatea de primar al comunei, făcea parte și din Consiliul de Administrație al școlii din localitate. Voicu Murariu a contestat decizia la Curtea de Apel Suceava, magistrații menținând, însă, decizia de incompatibilitate stabilită de inspectorii de integritate, fapt care l-a determinat pe primarul comunei Vlădeni să se adreseze cu recurs instanței superioare. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, de asemenea, recursul înaintat de către primarul comunei Vlădeni. Murariu era la cel de-al cincilea mandat de primar. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

astăzi, 14:09
1021

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

astăzi, 13:20
4615

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...

Bani obținuți de o primărie din județul Botoșani pentru alimentarea cu apă a întregii comune

astăzi, 10:44
5355

O primărie din județul Botoșani a reușit să obțină fonduri pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apă în toate satele din comună. Fondurile pentru realizarea acestei in...