Încă un primar din judeţ a atacat ordinul de încetare a mandatului!

Unul dintre primarii din judeţul Botoşani care şi-a pierdut funcţia după ce a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate a atacat ordinul prefectului de încetare a mandatului.

Încă un primar din judeţ a atacat ordinul de încetare a mandatului!

Este vorba de Voicu Murariu, fostul primar al comunei Vlădeni. Acesta adepus o plângere prealabilă la Instituţia Prefectului, dar a contestat ordinul şi la instanţa de contencios administrativ.

“Eu am primit ordinul pe 23 decembrie şi mi s-a părut total aiurea să mi se spună că de pe 19 îmi încetează mandatul şi eu să primesc abia pe 23”, ne-a spus Voicu Murariu.

Agenția Națională de Integritate constata, în anul 2014, faptul că Voicu Murariu, primarul comunei Vlădeni, era în situație de incompatibilitate din cauza faptului că, pe lângă calitatea de primar al comunei, făcea parte și din Consiliul de Administrație al școlii din localitate. Voicu Murariu a contestat decizia la Curtea de Apel Suceava, magistrații menținând, însă, decizia de incompatibilitate stabilită de inspectorii de integritate, fapt care l-a determinat pe primarul comunei Vlădeni să se adreseze cu recurs instanței superioare. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, de asemenea, recursul înaintat de către primarul comunei Vlădeni. Murariu era la cel de-al cincilea mandat de primar. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Termen avansat pentru începerea lucrărilor la drumul strategic

astăzi, 12:41
472

Cea mai importantă investiţie în infrastructura rutieră din judeţul Botoşani, din ultimii ani, ar putea fi demarată în toamna acestui an. Anunţul a fost făcut de preşedintele Cons...

Primar din judeţ, după şedinţa de la Consiliul Judeţean: “Dacă vreţi să mă lupt, atunci să fiu protejat”

astăzi, 11:59
427

Într-o tăcere totală s-a încheiat şedinţa de la Consiliul Judeţean, care s-a dorit a fi o dezbatere cu primarii pe marginea sumelor pe care le vor primi pentru drumuri şi pentru part...

Drumurile județene pe care se va interveni cu prioritate, în acest an

astăzi, 11:10
1262

Din cei 13 milioane de lei primiți de județul Botoșani pentru drumuri, 10 milioane vor fi repartizați Direcției Județene de Drumuri și Poduri, iar 3 milioane vor merge către unitățile admini...