Încă un pas pentru șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești

Încă un pas pentru șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești

Viceprimarul Cosmin Andrei anunță că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru contractul de achiziție pentru Studiul de fezabilitate (SF) al obiectivului ”Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești”.

"În urma derulării procedurii de licitație, care a durat 4 luni, a fost desemnată firma câștigătoare (o asociere între două firme: Best Consulting &Design și Search Corporation). Oferta firmei câștigătoare prevede realizarea SF într-o perioadă de 7 luni de la data semnării contractului și valoarea de achiziție a acestuia - de 645.000 lei, la care se adaugă TVA. Urmează semnarea contractului cu Zona Metropolitană Botoșani după o aprobare prealabilă în consiliul local municipal", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Şoseaua de centură este un proiect care vizează realizarea unei căi de transport rutier de centură pe drumul european Iași-Botoșani continuând cu drumul european Botoșani-Suceava, ocolind municipiul Botoșani, prin zona Lebăda de pe arealul unității administrativ teritoriale Curtești, prin zona unității militare „Petru Rareș” din municipiu, ieșirea fiind în apropierea complexului comercial „Dedeman”.

”În prezent, tranzitarea municipiului Botoșani se realizează prin interiorul orașului. Dezavantajele pentru municipiu le reprezintă faptul că drumul actual de centură trece pe Bulevardul Mihai Eminescu, pe strada Petru Rareș (îngreunând traficul auto), pe strada Maior Ignat, cu carosabil îngust și cu perturbarea masivă a zonei (cartier de locuințe), apoi pe strada Kogălniceanu și Pacea (așa numitul Ocolitor Pacea), ieșire la sensul giratoriu Sucevei – Poligon ACR (ieșire aglomerată și care va deveni foarte aglomerată după deschiderea Parcului de Agrement Cornișa)”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre aprobat de consilierii locali.

Contractul de prestare a serviciilor de elaborare studiu de fezabilitate pentru ”Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești” va fi finanțat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Botoşani” împreună cu Consiliul Local Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
1

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
345

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5615

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...