Încă un bloc ANL va fi ridicat pe terenurile armatei. Vezi pentru cine!

Încă un bloc ANL va fi ridicat pe terenurile armatei. Vezi pentru cine!

Pe terenurile armatei de la ieșirea din municipiul Botoșani către Iași, unde deja au început să se construiască blocuri ANL, va mai fi ridicat un astfel de imobil cu finanțare de la Agenția Națională pentru Locuințe.

Locuințele din acest bloc vor avea destinație de locuințe de serviciu și vor putea fi repartizate angajaților Primăriei Botoșani sau celor din instituțiile subordonate.

Inițial, blocul cu locuințe de serviciu trebuia să se ridice pe locul fostei piețe Grivița, dar o astfel de construcție nu mai este posibilă în zonă.

"Va fi un bloc nou, cu 12 locuințe de serviciu. Am găsit o variantă pentru că mai avea o porțiune de teren acolo. Tot facem utilitățile și pentru blocurile de acolo și am depus documentația pentru blocul cu locuințe de serviciu", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Construcția pentru noul cartier ANL de pe Șoseaua Iașului a început în toamna acestui an. Primele lucrări au o valoare de 12,5 milioane lei, fără TVA, și se vor construi patru blocuri cu 80 de unități localtive, din care 8 apartamente cu o cameră, 48 apartamente cu două camere și 24 de apartamente cu trei camere.

Finanțarea pentru construcția imobilelor este asigurată de Agenția Națională pentru Locuințe, Primăria trebuind să suporte costurile cu realizarea rețelei de utilități.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Două apartamente afectate de incendiul din spatele Complexului Bulevard! Ce s-a găsit în locuinţa care a luat foc!

astăzi, 09:30
99

Potrivit col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cauza producerii incendiului din apartamentul situat la parterul blocului este de natură electrică....

Sens giratoriu definitiv pe Bulevardul George Enescu

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1264

Decizia autorităţilor de a amenaja un sens giratoriu pe Bulevardul George Enescu, la intersecţia cu strada Bucovina, s-a dovedit a fi una bună, după cum susţin reprezentanţii Primăriei Botosan...

Trecere de pietoni înfiinţată la cererea mai multor părinţi

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1403

O altă decizie luată, marţi, de Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani a fost aceea de a se amenaja o nouă trecere de pietoni pe una dintre arterele din ora...