Inca o amenda pentru societatea Spicul II Dorohoi!

Inspectorii sanitari au constatat nereguli la produsele distribuite in scoli, nereguli pe care, mai intai, le-a semnalat chiar medicul societatii, si anume faptul ca analizele facute iaurtului nu corespundeau parametrilor impusi de Ministerul Sanatatii.

Drept urmare, au fost retrase de la consum 68 de cutii de iaurt si 137 de cutii de smantana, iar pe 6 noiembrie a fost oprita aprovizionarea scolilor cu iaurt. Societatea a fost obligata sa le distribuie elevilor doar lapte pana la remedierea deficientelor.

"Reprezentantii societatii nu au reusit sa se conformeze termenelor date de noi si din acest motiv am decis sanctiunea cu 6.000 de lei pentru neefectuarea corecta a actiunilor de curatenie si dezinfectie", a precizat Mihai Alexandru, inspector general al ISS Botosani.

Societatea Spicul II distribuie lapte si cornuri in scolile din Dorohoi si Darabani, in urma licitatiei organizata de Consiliul Judetean, desi la inceputul anului a fost amendata cu 17.000 de lei pentru ca le-a livrat elevilor lapte cu cacao inacrit.

Reprezentantii societatii au adus la laboratorul Autoritatii de Sanatate o noua proba de iaurt. Daca rezultatele analizelor vor fi corespunzatoare, societatea va putea produce din nou iaurt.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
78

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
30

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
200

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...