In toate cele 17 primarii controlate pana acum de Prefectura Botosani s-au gasit nereguli!

In toate cele 17 primarii controlate pana acum de Prefectura Botosani s-au gasit nereguli!

 Prefectura Botosani  

Reprezentantii Prefecturii Botosani au finalizat controalele la primariile programate pentru semestrul I, verificari in urma carora au aparut nereguli, mai mari sau mai mici, dar cert este ca nicio primarie controlata nu functioneaza conform legii.

"Nu sunt probleme grave, dar nici roz nu se sta, le-am dat termene de remediere a acelor neclaritati care nu erau conform cu legea, urmand ca ei sa transmita in termenul impus de comisia de control modul de mediere, in caz contrar, vor fi trimisi in fata comisiei de disciplina, unde se va analiza sesizarea", a declarat subprefectul judetului Botosani, David Salgau.

Angajatii primariilor care incalca legea pot primi o mustrare, dar pot fi si destituiti din functie, in conformitate cu gravitatea faptei.

Potrivit subprefectului Salgau, in prezent, pe rolul comisiei de disciplina se afla doua cazuri, de la Flamanzi si Dorohoi, unde se fac cercetari si audieri.

"In primul trimestru au fost verificare 17 primarii, probabil exista pericolul ca in detrimentul calitatii, crescand cantitatea, sa reducem si sa facem pe indelete, este adevarat ca de ani buni nu s-au mai facut controale in unele primarii, chiar din 2005, de asta le-am bagat cu prioritate, dar intre timp au venit si vreo cinci sesizari si ne-au stricat ordinea, printre care si Corlateni, Curtesti si Dangeni", a precizat David Salgau.

Cele mai dese probleme intalnite in timpul acestor controale la primarii sunt cu privire la nerespectarea timpului pentru trimiterea hotararilor de consiliu local, controlul legalitatii, dar si pe registrul agricol, acolo unde reprezentantii Prefecturii doresc sa faca pe viitor un control separat,fiind vorba despre un control tematic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BMW condus de un bărbat beat, pe contrasens! A lovit trei maşini! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2037

Bărbatul, de aproximativ 40 de ani, se deplasa la volanul unui BMW, înmatriculat în Suceava, dinspre Colegiul Naţional "A.T. Laurian", iar când a ajuns la intersecţia cu strada Mihail Kogălnice...

Grav accident la Copălău! Trei persoane au fost rănite! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2026

Un autoturism Audi, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care se deplasa dinspre Botoşani către Iaşi, a pătruns pe contrasens, după ce conducătorul auto a pierdut ...

Incendiu puternic! Apartament cuprins de flăcări într-un bloc din Botoşani, persoane inconştiente transportate la spital! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
6157

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarii se aflau în apartamentul situat la parterul unui bloc de pe Aleea Nouă.. Aceştia au ieşit pe casa scării şi au cerut ajutor. Aler...