In toate cele 17 primarii controlate pana acum de Prefectura Botosani s-au gasit nereguli!

In toate cele 17 primarii controlate pana acum de Prefectura Botosani s-au gasit nereguli!

 Prefectura Botosani  

Reprezentantii Prefecturii Botosani au finalizat controalele la primariile programate pentru semestrul I, verificari in urma carora au aparut nereguli, mai mari sau mai mici, dar cert este ca nicio primarie controlata nu functioneaza conform legii.

"Nu sunt probleme grave, dar nici roz nu se sta, le-am dat termene de remediere a acelor neclaritati care nu erau conform cu legea, urmand ca ei sa transmita in termenul impus de comisia de control modul de mediere, in caz contrar, vor fi trimisi in fata comisiei de disciplina, unde se va analiza sesizarea", a declarat subprefectul judetului Botosani, David Salgau.

Angajatii primariilor care incalca legea pot primi o mustrare, dar pot fi si destituiti din functie, in conformitate cu gravitatea faptei.

Potrivit subprefectului Salgau, in prezent, pe rolul comisiei de disciplina se afla doua cazuri, de la Flamanzi si Dorohoi, unde se fac cercetari si audieri.

"In primul trimestru au fost verificare 17 primarii, probabil exista pericolul ca in detrimentul calitatii, crescand cantitatea, sa reducem si sa facem pe indelete, este adevarat ca de ani buni nu s-au mai facut controale in unele primarii, chiar din 2005, de asta le-am bagat cu prioritate, dar intre timp au venit si vreo cinci sesizari si ne-au stricat ordinea, printre care si Corlateni, Curtesti si Dangeni", a precizat David Salgau.

Cele mai dese probleme intalnite in timpul acestor controale la primarii sunt cu privire la nerespectarea timpului pentru trimiterea hotararilor de consiliu local, controlul legalitatii, dar si pe registrul agricol, acolo unde reprezentantii Prefecturii doresc sa faca pe viitor un control separat,fiind vorba despre un control tematic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident grav pe Calea Naţională la semafor! Patru persoane au ajuns la spital! FOTO, VIDEO

astăzi, 20:16
3340

Un autoturism Ford Focus, aflat pe sensul de mers către IRE, oprit la culoarea roşie a semaforului, a fost izbit din spate de un Renault Scenic, condus de o botoşăneancă.Şoferul autoturismul...

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

astăzi, 19:46
182

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...

Proteste anunţate din cauza mutării contribuţiilor la angajat

astăzi, 19:12
221

Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ, a anunţat că Federaţia pregăteşte o serie de proteste, pe data de 3 octombrie urmând să fie organizate la nive...