In toate cele 17 primarii controlate pana acum de Prefectura Botosani s-au gasit nereguli!

In toate cele 17 primarii controlate pana acum de Prefectura Botosani s-au gasit nereguli!

 Prefectura Botosani  

Reprezentantii Prefecturii Botosani au finalizat controalele la primariile programate pentru semestrul I, verificari in urma carora au aparut nereguli, mai mari sau mai mici, dar cert este ca nicio primarie controlata nu functioneaza conform legii.

"Nu sunt probleme grave, dar nici roz nu se sta, le-am dat termene de remediere a acelor neclaritati care nu erau conform cu legea, urmand ca ei sa transmita in termenul impus de comisia de control modul de mediere, in caz contrar, vor fi trimisi in fata comisiei de disciplina, unde se va analiza sesizarea", a declarat subprefectul judetului Botosani, David Salgau.

Angajatii primariilor care incalca legea pot primi o mustrare, dar pot fi si destituiti din functie, in conformitate cu gravitatea faptei.

Potrivit subprefectului Salgau, in prezent, pe rolul comisiei de disciplina se afla doua cazuri, de la Flamanzi si Dorohoi, unde se fac cercetari si audieri.

"In primul trimestru au fost verificare 17 primarii, probabil exista pericolul ca in detrimentul calitatii, crescand cantitatea, sa reducem si sa facem pe indelete, este adevarat ca de ani buni nu s-au mai facut controale in unele primarii, chiar din 2005, de asta le-am bagat cu prioritate, dar intre timp au venit si vreo cinci sesizari si ne-au stricat ordinea, printre care si Corlateni, Curtesti si Dangeni", a precizat David Salgau.

Cele mai dese probleme intalnite in timpul acestor controale la primarii sunt cu privire la nerespectarea timpului pentru trimiterea hotararilor de consiliu local, controlul legalitatii, dar si pe registrul agricol, acolo unde reprezentantii Prefecturii doresc sa faca pe viitor un control separat,fiind vorba despre un control tematic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Delegaţie Erasmus+ din patru ţări, la Palatul Administrativ din Botoșani! FOTO

astăzi, 13:45
14

Șapte profesori şi 17 elevi din Germania, Turcia şi Italia au fost astăzi în vizită la Palatul Administrativ, însoţiţi de gazdele lor- patru profesori şi 14 elevi ai Seminarului Te...

Elevii din Botoșani, calificați la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română!

astăzi, 12:17
333

Pe 17 martie 2018 a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română, opt elevi calificându-se la faza națională. Etapa națională a Olimpiadei de Limba ...

Zeci de poliţişti de frontieră s-au mobilizat pentru a dona sânge! FOTO

astăzi, 11:51
308

Poliţiştii de frontieră botoşăneni s-au deplasat în ultimele zile la Centrul de Transfuzii Sanguine din Botoşani pentru a dona sânge. Aproximativ 20 de poliţişti de fronti...