In toate cele 17 primarii controlate pana acum de Prefectura Botosani s-au gasit nereguli!

In toate cele 17 primarii controlate pana acum de Prefectura Botosani s-au gasit nereguli!

 Prefectura Botosani  

Reprezentantii Prefecturii Botosani au finalizat controalele la primariile programate pentru semestrul I, verificari in urma carora au aparut nereguli, mai mari sau mai mici, dar cert este ca nicio primarie controlata nu functioneaza conform legii.

"Nu sunt probleme grave, dar nici roz nu se sta, le-am dat termene de remediere a acelor neclaritati care nu erau conform cu legea, urmand ca ei sa transmita in termenul impus de comisia de control modul de mediere, in caz contrar, vor fi trimisi in fata comisiei de disciplina, unde se va analiza sesizarea", a declarat subprefectul judetului Botosani, David Salgau.

Angajatii primariilor care incalca legea pot primi o mustrare, dar pot fi si destituiti din functie, in conformitate cu gravitatea faptei.

Potrivit subprefectului Salgau, in prezent, pe rolul comisiei de disciplina se afla doua cazuri, de la Flamanzi si Dorohoi, unde se fac cercetari si audieri.

"In primul trimestru au fost verificare 17 primarii, probabil exista pericolul ca in detrimentul calitatii, crescand cantitatea, sa reducem si sa facem pe indelete, este adevarat ca de ani buni nu s-au mai facut controale in unele primarii, chiar din 2005, de asta le-am bagat cu prioritate, dar intre timp au venit si vreo cinci sesizari si ne-au stricat ordinea, printre care si Corlateni, Curtesti si Dangeni", a precizat David Salgau.

Cele mai dese probleme intalnite in timpul acestor controale la primarii sunt cu privire la nerespectarea timpului pentru trimiterea hotararilor de consiliu local, controlul legalitatii, dar si pe registrul agricol, acolo unde reprezentantii Prefecturii doresc sa faca pe viitor un control separat,fiind vorba despre un control tematic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lanţul de magazine Decathlon, prezent şi în Botoşani, ajunge la afaceri de 200 milioane de euro

astăzi, 15:16
105

Conducerea Decathlon a anunţat un avans de 30% al afacerilor. Firma a deschis în luna iulie primul magazin în Botoşani şi al cincilea din zona Moldovei.„Am ales să deschidem ...

Şeful contabililor, despre transferul contribuţiilor: "Nu vor fi creşteri şi nici scăderi semnificative. Costurile cu forţa de muncă rămân aproape constante"

astăzi, 14:48
163

Gheorghe Sorescu susţine că aceste modificări aduc o răspundere mai mare firmelor, în sensul în care devine infracţiune neplata contribuţiilor cu reţinere la sursă. De ase...

Zeci de şoferi vitezomani surprinşi de aparatul radar pe şoselele judeţului! Poliţiştii au aplicat amenzi şi au reţinut mai multe permise

astăzi, 14:47
144

În perioada 17-19 noiembrie 2017, poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Botoşani, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, au desfăşur...