În municipiul Botoșani începe construirea de staţii de încărcare pentru vehicule electrice. Primii pași

În municipiul Botoșani începe construirea de staţii de încărcare pentru vehicule electrice. Primii pași

Consilierii locali din Municipiul Botoşani au făcut ieri primii pași în construirea de staţii de încărcare pentru vehicule electrice.

Întruniți de urgență în cadrul unei ședințe, consilierii locali au votat proiectul privind efectuarea procedurilor legale pentru realizarea proiectului „Realizarea de staţii de încărcare vehicule electrice în Municipiul Btooşani”.

Municipalitatea a depus un proiect la Agenţia Fondului pentru Mediu în vederea atragerii unei finanţări care să permită achiziţionarea unor staţii de încărcare a maşinilor electrice, măsură prin care urmăreşte încurajarea acestui tip de transport.

Inițiativa privind acest proiect a venit la mijlocul acestui an după ce liderii administrației locale de la Botoșani au înțeles că vehiculele electrice și electrice hibrid reprezintă viitorul în transportul individual.

Cum fondurile pentru realizarea acestora stații sunt asigurate prin Administrația Fondului pentru Mediu iar finanțarea se acordă în procent de 90% din cheltuielile eligibile, evident în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant, municipalitatea este eligibilă pentru atragerea acestor fonduri.

Conform proiectului inițial, în municipiul Botoșani ar urma să funcționeze șapte astfel de stații de încărcare pentru mașini electrice, care vor fi amplasate la Cornișa, Sala Polivalentă, Centrul Istoric, strada Primăverii, zona Primăriei.

Proiectul are o valoare de 1,2 milioane lei, ținta fiind achiziționarea de stații de încărcare rapide, care permit încărcarea mașinilor în aproximativ 40 minute la un nivel al bateriei de 80%.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
5

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
29

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
27

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...