Împrumut aprobat de consilierii locali cu săgeți politice: "I-ați filmat casele, mașinile..."

Consilieri locali, întruniți luni în ședință de îndată, au dat undă verde refinanțării creditelor contractate în ultimii ani de municipalitatea botoșăneană. 

 

Împrumut aprobat de consilierii locali cu săgeți politice: "I-ați filmat casele, mașinile..."

În urma demersurilor făcute de Executivul Primăriei Botoșani s-a reușit refinanțarea tuturor creditelor, în condiții avantajoase, cele opt credite pe care le avea municipalitatea fiind adunate la un loc, obținându-se o nouă finanțare de 85 de milioane de lei.

Noul credit va fi luat de la Eximbank, cu o perioadă de grație de un an, suma împrumutată urmând a fi returnată în zece ani.

"Poate ar fi fost mai bine ca acest proiect, ținând cont de importanța sa, să fi fost discutat întro ședință ordinară pentru a primi și avizele comisiilor de specialitate. Susțin acest proiect, sunt condiții economice mai bune decât atunci când au fost contractate împrumuturile", a spus viceprimarul Cosmin Andrei, care a cerut câteva detalii și despre comisioanele de rambursare.

"În perioada de grație timp de un an avem un cash flow de un milion de lei pe lună, ce însemnau dobânzile vechi plus rambursarea anterioară.  Economia totală este de vreo 8 milioane de lei. O să decidem unde direcționăm banii pentru că economia este în timp", a explicat primarul Cătălin Flutur.

Consilierul local Mihai Tincu a sugerat ca sumele economisite să fie alocate pentru continuarea lucrărilor la Teatrul "Mihai Eminescu". 

"Îmi aduc aminte cum acum patru ani de zile domnul Tincu mă înfiera pe mine și pe colegi că frânăm orașul și că nu vrem să aprobăm vestitul credit cu Banca Mondială în care eram presați și era un linșaj mediatic că nu vrem să dezvoltăm orașul, că era un credit extrem, extrem de performant. Vreau să îl felicit pe domnul primar Flutur pentru acest demers și pentru echipa din spatele dumnealui care a lucrat la această refinanțare. Într-adevăr ca să folosesc un slogan din campanie faptele fac diferența, cu toate că l-ați blamat, i-ați filmat și casele și mașinile și ce mânâncă. Tocmai v-a arătat ce înseamnă să știi să faci administrație  și îl felicit pentru acest demers și cu economiile ce se vor face vom investi în teatru și în alte obiective care ard și așteaptă să fie finalizate sau cel puțin începute", a spus consilierul local Eugen Țurcanu.

Aprecierile liberalului nu au rămas fără replică din partea social-democraților. 

"Acestea sunt realitățile economice de astăzi. În momentul în care s-a contractat creditul de la IFC acelea au fost cele mai bune conjuncturi și au fost favorabile în acel moment. Există posibilitatea să ne întâlnim în aceeași formulă în viitorul apropiat să refinanțăm acest credit datorită faptului că pot fi dobânzi mai bune pe piață, asta nu înseamnă că domnul primar nu are merite, dar trebuie să vedem și latura obiectivă dincolo de periajul de care ați dat dovadă", a afirmat viceprimarul Cosmin Andrei. 

"Eu nu l-am blamat și nu l-am făcut în fel și chip pe domnul primar niciodată. Doar au fost schimburi de păreri ca între doi bărbați.  Am lăudat faptul că a făcut rost de bani. Săptămâna începe bine pentru că spre sfârșitul săptămânii și PSD-ul va ieși cu comunicate despre valori mult mai mari care se aduc în oraș imediat pentru străzi, clădiri, școli", a spus și Mihai Tincu. 

 

 

Spune-ne opinia ta