Împreună ne omagiem Eroii - Clopotele tuturor bisericilor din Botoșani vor fi trase timp de trei minute!

Împreună ne omagiem Eroii - Clopotele tuturor bisericilor din Botoșani vor fi trase timp de trei minute!

Instituţia Prefectului, Asociaţia Cultul Eroilor "Regina Maria" şi Garnizoana Botoşani invită botoşănenii să ia parte la ceremoniile militare şi religioase prilejuite de Înălţarea Domnului- Ziua Eroilor.

Seria evenimentelor va debuta miercuri, la ora 13:00, cu un simpozion dedicat „Zilei Eroilor”. Activitatea, găzduită de Cercul Militar Botoşani, va fi condusă de col.(r) Gheorghe Timofte, preşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria”- filiala Botoşani.

Joi, pe 6 iunie, activităţile vor fi deschise la ora 11:00, cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul „Colonel Victor Tomoroveanu”.
Apoi, la prânz, vor avea loc ceremonii religioase şi militare în Cimitirul Eroilor „Pacea 1” şi „Pacea 2”.

La ora 12:00, clopotele tuturor lăcaşelor de cult vor fi trase timp de trei minute, ulterior fiind programate ceremoniile religioase şi militare. Acestea vor fi urmate de omagii aduse eroilor judeţului Botoşani precum şi un moment poetic, susţinut de Cezar Amitroaie, actor al Teatrului Mihai Eminescu Botoşani.

Evenimentul din Cimitirul Pacea 1 se va încheia cu depuneri de coroane şi jerbe de flori şi  defilarea detaşamentului de onoare, format din militari de la Unităţile Militare 01251 şi 01189, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

La ora 13:00, au loc depuneri de coroane şi jerbe de flori în Cimitirul Eroilor „Pacea 2”.

Activităţile dedicate Zilei Eroilor se vor încheia joi seară, la ora 21:00, atunci când în Cimitirul Pacea 1 se vor aprinde candele la crucile eroilor. Şi la acest moment organizatorii invită şi botoşănenii să participe.

Pe toată durata manifestărilor din Cimitirul Pacea, circulaţia rutieră pe strada Pacea va fi coordonată de Serviciul Poliţiei Rutiere şi de Poliţia Locală, iar structurile MAI vor asigura buna desfăşurare a evenimentelor.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
11

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
16

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
27

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...