Hotărârea prin care s-au majorat chiriile la ANL-uri nu a primit viza Prefecturii
BOTOSANI

Juriștii din cadrul Instituției Prefectului nu și-au pus viza de legalitate pe Hotărârea de Consiliu Local prin care s-au aprobat noile chirii majorate pentru locuințele ANL din municipiul Botoșani.

Hotărârea prin care s-au majorat chiriile la ANL-uri nu a primit viza Prefecturii

Viza nu a fost acordată întrucât adoptarea hotărârii nu s-a făcut cu o consultare publică prealabilă, după cum a explicat primarul Cătălin Flutur. 

În aceste condiții, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de săptămâna viitoare va fi un proiect de hotărâre de revocare a respectivei hotărâri adoptată în data de 31 ianuarie, urmând a fi aprobată o nouă hotărâre prin care se dorește și modificarea cotei autorităţii publice locale în vederea realizării calculului chiriei pentru locuinţele realizate prin programele Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe în cazul locatarilor cu vârsta de peste 35 ani. 

"S-a luat acea Hotătâre de Consiliu Local fără o consultare, fără a intra pe dispozițiile normale, pentru că era de interes general și trebuia o consultare și vorbim de o revocare din partea prefectului. Profităm de ocazie să mergem și cu o cotă mai mică, în loc de 0,5 să mergem pe 0,1. Dar cred că vom avea o problemă vizavi de perioada de încasare, pentru că noi încă nu am emis facturi nici pe ianuarie, nici pe februarie, cu chiriile mărite, pentru că nu am avut viza Prefecturii", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul speră totuși că va apărea cât de curând acea Ordonanță de Guvern care să stabilească un nou mod de calcul al chiriilor pentru locuințele ANL.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2740

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1750

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1053

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...