Hotărârea prin care s-au majorat chiriile la ANL-uri nu a primit viza Prefecturii
BOTOSANI

Juriștii din cadrul Instituției Prefectului nu și-au pus viza de legalitate pe Hotărârea de Consiliu Local prin care s-au aprobat noile chirii majorate pentru locuințele ANL din municipiul Botoșani.

Hotărârea prin care s-au majorat chiriile la ANL-uri nu a primit viza Prefecturii

Viza nu a fost acordată întrucât adoptarea hotărârii nu s-a făcut cu o consultare publică prealabilă, după cum a explicat primarul Cătălin Flutur. 

În aceste condiții, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de săptămâna viitoare va fi un proiect de hotărâre de revocare a respectivei hotărâri adoptată în data de 31 ianuarie, urmând a fi aprobată o nouă hotărâre prin care se dorește și modificarea cotei autorităţii publice locale în vederea realizării calculului chiriei pentru locuinţele realizate prin programele Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe în cazul locatarilor cu vârsta de peste 35 ani. 

"S-a luat acea Hotătâre de Consiliu Local fără o consultare, fără a intra pe dispozițiile normale, pentru că era de interes general și trebuia o consultare și vorbim de o revocare din partea prefectului. Profităm de ocazie să mergem și cu o cotă mai mică, în loc de 0,5 să mergem pe 0,1. Dar cred că vom avea o problemă vizavi de perioada de încasare, pentru că noi încă nu am emis facturi nici pe ianuarie, nici pe februarie, cu chiriile mărite, pentru că nu am avut viza Prefecturii", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul speră totuși că va apărea cât de curând acea Ordonanță de Guvern care să stabilească un nou mod de calcul al chiriilor pentru locuințele ANL.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Județean va avea, din nou, un administrator public

astăzi, 09:50
98

Rămas liber odată cu venirea lui Costică Macaleți la conducerea Consiliului Județean Botoșani, postul de administrator public al județului ar putea fi din nou ocupat în cel mai scurt timp...

Măsuri pe linia personalului cerute de șeful Consiliului Județean la UPU

Vineri, 18 August 2017
1484

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut conducerii Spitalului Mavromati să găsească cât mai repede o soluție pentru deficitul de personal care se înregistreaz...

Bani ceruți de la Guvern pentru scoaterea din impas a Primăriei Mihălășeni

Vineri, 18 August 2017
469

În acest sens, președintele Consiliului Județean prefectului județului au inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern pe care l-au trasmis deja la nivel central în vederea locării...