Hotărârea prin care s-au majorat chiriile la ANL-uri nu a primit viza Prefecturii
BOTOSANI

Juriștii din cadrul Instituției Prefectului nu și-au pus viza de legalitate pe Hotărârea de Consiliu Local prin care s-au aprobat noile chirii majorate pentru locuințele ANL din municipiul Botoșani.

Hotărârea prin care s-au majorat chiriile la ANL-uri nu a primit viza Prefecturii

Viza nu a fost acordată întrucât adoptarea hotărârii nu s-a făcut cu o consultare publică prealabilă, după cum a explicat primarul Cătălin Flutur. 

În aceste condiții, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de săptămâna viitoare va fi un proiect de hotărâre de revocare a respectivei hotărâri adoptată în data de 31 ianuarie, urmând a fi aprobată o nouă hotărâre prin care se dorește și modificarea cotei autorităţii publice locale în vederea realizării calculului chiriei pentru locuinţele realizate prin programele Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe în cazul locatarilor cu vârsta de peste 35 ani. 

"S-a luat acea Hotătâre de Consiliu Local fără o consultare, fără a intra pe dispozițiile normale, pentru că era de interes general și trebuia o consultare și vorbim de o revocare din partea prefectului. Profităm de ocazie să mergem și cu o cotă mai mică, în loc de 0,5 să mergem pe 0,1. Dar cred că vom avea o problemă vizavi de perioada de încasare, pentru că noi încă nu am emis facturi nici pe ianuarie, nici pe februarie, cu chiriile mărite, pentru că nu am avut viza Prefecturii", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul speră totuși că va apărea cât de curând acea Ordonanță de Guvern care să stabilească un nou mod de calcul al chiriilor pentru locuințele ANL.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Bonusuri financiare pentru administratorii de la Nova Apaserv

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
230

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean din data de 25 ianuarie va fi şi un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Judeţean î...

Trei unităţi de asistenţă medico-socială din judeţul Botoşani vor fi preluate de Consiliul Judeţean

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
475

Trei dintre unităţile medico-sociale din judeţul Botoşani ar urma să treacă în subordinea şi finanţarea Consiliului Judeţean, în acest sens în şedinţa ordinară din data d...

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

Vineri, 19 Ianuarie 2018
251

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...