Hotarare de Guvern: Vom avea cutremur de 7 grade in 2009

Hotarare de Guvern: Vom avea cutremur de 7 grade in 2009
O hotarare de Guvern publicata in Monitorul Oficial stabileste foarte clar, nu se stie pe ce studii, ca un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter revine la o perioada de 32 de ani.

Hotararea face referire la planul de actiune pe care ar trebui sa il aiba autoritatile romane in caz de calamitate. Astfel, in 2009 sunt cele mai mari sanse de producere a unui cutremur de peste 7 grade Richter.

Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului de Fizica Pamantului, sustine ca nu exista un ciclu al cutremurelor, prin urmare nu putem prezice cand vor avea loc.

Documentul oficial emis de Executiv atrage atentia asupra principalelor pericole care pot aparea. Constructiile modificate fara aviz tehnic de specialitate, cladirile vechi sau cele care au pe acoperisuri antene si alte dispozitive grele sunt printre cele mai riscante locuri in caz de cutremur.

Autoritatile au obligatia sa instiinteze populatia cu privire la starea cladirilor, gradul lor de risc si obligatoriu sa efectueze consolidarea imobilelor cu probleme.

Potrivit Hotararii de Guvern, o inspectare periodica a structurii cladirii poate diminua efectele negative ale seismelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmi huiduiți la un meci după ce au cerut înlăturarea unor bannere cu mesajul "Moldova vrea autostradă"

astăzi, 15:26
78

Suporterii ieseni au afisat la meciul de fotbal Poli Iasi - Dinamo, de vineri seara, bannere cu mesajele "Moldova vrea autostrada" si "Moldova cere echitate si respectarea drepturilor&q...

LUNI: Județul Botoșani, sub atenționare de COD GALBEN!

astăzi, 14:16
1291

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă luni, 24 septembrie, între orele 10.00 - 23.00, zonele afectate fiind Oltenia, Moldov...

La mulți ani, SOFIA VICOVEANCA - "Nu mi-a fost greu să port costumul, pentru că în acest costum eu m-am născut!"

astăzi, 10:47
673

Sofia Vicoveanca s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Toporăuți (Toporuica de astăzi), localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți (astăzi în Ucraina), p...