Hotarare de Guvern: Vom avea cutremur de 7 grade in 2009

Hotarare de Guvern: Vom avea cutremur de 7 grade in 2009
O hotarare de Guvern publicata in Monitorul Oficial stabileste foarte clar, nu se stie pe ce studii, ca un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter revine la o perioada de 32 de ani.

Hotararea face referire la planul de actiune pe care ar trebui sa il aiba autoritatile romane in caz de calamitate. Astfel, in 2009 sunt cele mai mari sanse de producere a unui cutremur de peste 7 grade Richter.

Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului de Fizica Pamantului, sustine ca nu exista un ciclu al cutremurelor, prin urmare nu putem prezice cand vor avea loc.

Documentul oficial emis de Executiv atrage atentia asupra principalelor pericole care pot aparea. Constructiile modificate fara aviz tehnic de specialitate, cladirile vechi sau cele care au pe acoperisuri antene si alte dispozitive grele sunt printre cele mai riscante locuri in caz de cutremur.

Autoritatile au obligatia sa instiinteze populatia cu privire la starea cladirilor, gradul lor de risc si obligatoriu sa efectueze consolidarea imobilelor cu probleme.

Potrivit Hotararii de Guvern, o inspectare periodica a structurii cladirii poate diminua efectele negative ale seismelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mușcat de față și călcat cu copitele de propriul cal! FOTO

Marţi, 17 Octombrie 2017
2691

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a ajuns, marți seară, în stare gravă la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Mavromati după ce a fost rănit de propriul cal.Bărbatul...

Anchetă cerută la o școală din Botoșani, după ce un copil bolnav de cancer nu a fost luat în excursie!

Marţi, 17 Octombrie 2017
2574

Mama băiatului, care învață la Școala din Sulița, a acuzat cadrele didactice de discriminare după ce copilului i s-ar fi refuzat dreptul de a merge într-o excursie alături de colegi...

Serviciul Județean de Ambulanță, vizitat de zeci de copii- FOTO

Marţi, 17 Octombrie 2017
396

Angajații Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani au avut parte, marți, de o vizită mai specială.Aproape 50 de copii de la Grădinița nr. 14, din municipiul Botoșani, au trecut pragul...