Hotarare de Guvern: Vom avea cutremur de 7 grade in 2009

Hotarare de Guvern: Vom avea cutremur de 7 grade in 2009
O hotarare de Guvern publicata in Monitorul Oficial stabileste foarte clar, nu se stie pe ce studii, ca un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter revine la o perioada de 32 de ani.

Hotararea face referire la planul de actiune pe care ar trebui sa il aiba autoritatile romane in caz de calamitate. Astfel, in 2009 sunt cele mai mari sanse de producere a unui cutremur de peste 7 grade Richter.

Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului de Fizica Pamantului, sustine ca nu exista un ciclu al cutremurelor, prin urmare nu putem prezice cand vor avea loc.

Documentul oficial emis de Executiv atrage atentia asupra principalelor pericole care pot aparea. Constructiile modificate fara aviz tehnic de specialitate, cladirile vechi sau cele care au pe acoperisuri antene si alte dispozitive grele sunt printre cele mai riscante locuri in caz de cutremur.

Autoritatile au obligatia sa instiinteze populatia cu privire la starea cladirilor, gradul lor de risc si obligatoriu sa efectueze consolidarea imobilelor cu probleme.

Potrivit Hotararii de Guvern, o inspectare periodica a structurii cladirii poate diminua efectele negative ale seismelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO Liviu Dragnea, declarații după Comitetul Executiv al PSD - "Decizia mea e foarte fermă: rămân la conducerea PSD"

Vineri, 22 Iunie 2018
479

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut în urmă cu scurt timp o conferință de presă, după reuniunea Comitetului Executiv al partidului, în care a obținut susținerea socia...

Român arestat în Germania. Domul din Koln, evacuat de teama unui atentat!

Vineri, 22 Iunie 2018
387

Domul din oraşul german Köln a fost evacuat vineri de frica unui atac terorist, un suspect român fiind arestat preventiv, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate germane citate ...

Când este valabil procesul-verbal de reținere a permisului

Vineri, 22 Iunie 2018
299

Din procesul-verbal de contravenție prin care se dispune reținerea permisului nu trebuie să lipsească și mențiunile cu privire la aplicarea sancțiunii complementare a suspendării dreptului de ...