Hotarare de Guvern: Vom avea cutremur de 7 grade in 2009

Hotarare de Guvern: Vom avea cutremur de 7 grade in 2009
O hotarare de Guvern publicata in Monitorul Oficial stabileste foarte clar, nu se stie pe ce studii, ca un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter revine la o perioada de 32 de ani.

Hotararea face referire la planul de actiune pe care ar trebui sa il aiba autoritatile romane in caz de calamitate. Astfel, in 2009 sunt cele mai mari sanse de producere a unui cutremur de peste 7 grade Richter.

Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului de Fizica Pamantului, sustine ca nu exista un ciclu al cutremurelor, prin urmare nu putem prezice cand vor avea loc.

Documentul oficial emis de Executiv atrage atentia asupra principalelor pericole care pot aparea. Constructiile modificate fara aviz tehnic de specialitate, cladirile vechi sau cele care au pe acoperisuri antene si alte dispozitive grele sunt printre cele mai riscante locuri in caz de cutremur.

Autoritatile au obligatia sa instiinteze populatia cu privire la starea cladirilor, gradul lor de risc si obligatoriu sa efectueze consolidarea imobilelor cu probleme.

Potrivit Hotararii de Guvern, o inspectare periodica a structurii cladirii poate diminua efectele negative ale seismelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a decis structura anului scolar 2018-2019: Cursurile incep luni, 10 septembrie

Marţi, 20 Februarie 2018
319

Noul an scolar 2018-2019 va incepe luni, 10 septembrie, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa. Noul an scolar are 168 de zile lucratoare (34 de saptamani)...

Maşini avariate după un accident petrecut în localitatea Mănăstirea Doamnei-FOTO

Marţi, 20 Februarie 2018
681

Şoferul unui autoturism Mercedes intenţiona să efectueze o manevră la stânga pentru a intra pe un drum lateral, iar în acelaşi timp un autoturism VW a intrat în depăşirea sa....

Bărbat găsit îngheţat de frig în curtea locuinţei sale

Marţi, 20 Februarie 2018
2002

Marcel V., de 48 de ani, din comuna Ştiubieni, a fost găsit de nişte vecini zăcând în curte. A fost chemată o ambulanţă şi a fost transportat iniţial la Spitalul Săveni, apo...