Guvernul nu mai ofera ajutor celor care raman sa locuiasca pe vechile amplasamente

Guvernul nu mai ofera ajutor celor care raman sa locuiasca pe vechile amplasamente
In timp ce 11 localnici din Baranca au cerut sa fie incadrati in randul sinistratilor carora Guvernul le ridica locuinte, 10 sinistrati de la Radauti Prut au refuzat casele de la stat, solicitand sa fie inclusi doar pe lista de reabilitari.

La Baranca, in urma reevaluarii situatiei caselor incluse la reabilitare, reevaluare facuta la cererea sinistratilor, 11 case au fost trecute pe lista de reconstructie, numarul total de case ce vor fi reconstruite la Baranca fiind de 40, a declarat David Salgau, subprefect de Botosani.

Desi nu este exclusa posibilitatea ca unele case sa se fi daramat in urma interventiei proprietarilor, autoritatile nu au cum sa dovedeasca acest lucru. In privinta celor 10 case de la Radauti Prut care au trecut de pe lista de reconstructie pe cea de reabilitare, schimbarea s-a facut strict la solicitarea proprietarilor.

Sinistratii in cauza au preferat sa renunte la sutele de milioane de lei vechi oferite de Guvern, doar sa ramana pe vechile amplasamente.

Chiar daca locuintele lor sunt niste ruine, cele 10 familii vor beneficia doar de cateva zeci de milioane lei vechi, la fel ca si ceilalti sinistrati ale caror nume se afla pe lista de reabilitari. Din pacate, decizia lor este urmata de o conditie: aceea de a nu astepta ajutor de la Guvern in cazul in care casele le vor fi din nou zdruncinate de calamitati.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A îmbrăcat un hanorac și a vrut să plece din magazin fără să-l plătească!

astăzi, 11:31
146

Doi botoșăneni sunt cercetați pentru furt după ce un comerciant din Suceava a chemat polițiștii, observând că unul dintre cei doi clienți care până atunci probaser...

Cum și când salvezi o barză. Nu ignora păsările care suferă de frig!

astăzi, 10:43
238

Valul de frig a adus sute de apeluri și sesizări de berze albe aflate în pericol. Dar, atenție, NU toate au nevoie să fie salvate! „Din păcate, drumul spre iad este pavat cu bune intenți...

Handbal de divizia A la Polivalentă: CSM Botoșani-CSU Târgoviște

astăzi, 09:54
78

Iubitorii sportului botoșănean sunt invitați să susțină echipa locală de handbal masculin care, în acest weekend, va juca acasă împotriva formației târgoviștene.Meciul ...