Guvernul nu mai ofera ajutor celor care raman sa locuiasca pe vechile amplasamente

Guvernul nu mai ofera ajutor celor care raman sa locuiasca pe vechile amplasamente
In timp ce 11 localnici din Baranca au cerut sa fie incadrati in randul sinistratilor carora Guvernul le ridica locuinte, 10 sinistrati de la Radauti Prut au refuzat casele de la stat, solicitand sa fie inclusi doar pe lista de reabilitari.

La Baranca, in urma reevaluarii situatiei caselor incluse la reabilitare, reevaluare facuta la cererea sinistratilor, 11 case au fost trecute pe lista de reconstructie, numarul total de case ce vor fi reconstruite la Baranca fiind de 40, a declarat David Salgau, subprefect de Botosani.

Desi nu este exclusa posibilitatea ca unele case sa se fi daramat in urma interventiei proprietarilor, autoritatile nu au cum sa dovedeasca acest lucru. In privinta celor 10 case de la Radauti Prut care au trecut de pe lista de reconstructie pe cea de reabilitare, schimbarea s-a facut strict la solicitarea proprietarilor.

Sinistratii in cauza au preferat sa renunte la sutele de milioane de lei vechi oferite de Guvern, doar sa ramana pe vechile amplasamente.

Chiar daca locuintele lor sunt niste ruine, cele 10 familii vor beneficia doar de cateva zeci de milioane lei vechi, la fel ca si ceilalti sinistrati ale caror nume se afla pe lista de reabilitari. Din pacate, decizia lor este urmata de o conditie: aceea de a nu astepta ajutor de la Guvern in cazul in care casele le vor fi din nou zdruncinate de calamitati.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
104

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
60

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
61

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...