Guvernul nu mai ofera ajutor celor care raman sa locuiasca pe vechile amplasamente

Guvernul nu mai ofera ajutor celor care raman sa locuiasca pe vechile amplasamente
In timp ce 11 localnici din Baranca au cerut sa fie incadrati in randul sinistratilor carora Guvernul le ridica locuinte, 10 sinistrati de la Radauti Prut au refuzat casele de la stat, solicitand sa fie inclusi doar pe lista de reabilitari.

La Baranca, in urma reevaluarii situatiei caselor incluse la reabilitare, reevaluare facuta la cererea sinistratilor, 11 case au fost trecute pe lista de reconstructie, numarul total de case ce vor fi reconstruite la Baranca fiind de 40, a declarat David Salgau, subprefect de Botosani.

Desi nu este exclusa posibilitatea ca unele case sa se fi daramat in urma interventiei proprietarilor, autoritatile nu au cum sa dovedeasca acest lucru. In privinta celor 10 case de la Radauti Prut care au trecut de pe lista de reconstructie pe cea de reabilitare, schimbarea s-a facut strict la solicitarea proprietarilor.

Sinistratii in cauza au preferat sa renunte la sutele de milioane de lei vechi oferite de Guvern, doar sa ramana pe vechile amplasamente.

Chiar daca locuintele lor sunt niste ruine, cele 10 familii vor beneficia doar de cateva zeci de milioane lei vechi, la fel ca si ceilalti sinistrati ale caror nume se afla pe lista de reabilitari. Din pacate, decizia lor este urmata de o conditie: aceea de a nu astepta ajutor de la Guvern in cazul in care casele le vor fi din nou zdruncinate de calamitati.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
178

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
716

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
223

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...