Guvernul nu mai ofera ajutor celor care raman sa locuiasca pe vechile amplasamente

Guvernul nu mai ofera ajutor celor care raman sa locuiasca pe vechile amplasamente
In timp ce 11 localnici din Baranca au cerut sa fie incadrati in randul sinistratilor carora Guvernul le ridica locuinte, 10 sinistrati de la Radauti Prut au refuzat casele de la stat, solicitand sa fie inclusi doar pe lista de reabilitari.

La Baranca, in urma reevaluarii situatiei caselor incluse la reabilitare, reevaluare facuta la cererea sinistratilor, 11 case au fost trecute pe lista de reconstructie, numarul total de case ce vor fi reconstruite la Baranca fiind de 40, a declarat David Salgau, subprefect de Botosani.

Desi nu este exclusa posibilitatea ca unele case sa se fi daramat in urma interventiei proprietarilor, autoritatile nu au cum sa dovedeasca acest lucru. In privinta celor 10 case de la Radauti Prut care au trecut de pe lista de reconstructie pe cea de reabilitare, schimbarea s-a facut strict la solicitarea proprietarilor.

Sinistratii in cauza au preferat sa renunte la sutele de milioane de lei vechi oferite de Guvern, doar sa ramana pe vechile amplasamente.

Chiar daca locuintele lor sunt niste ruine, cele 10 familii vor beneficia doar de cateva zeci de milioane lei vechi, la fel ca si ceilalti sinistrati ale caror nume se afla pe lista de reabilitari. Din pacate, decizia lor este urmata de o conditie: aceea de a nu astepta ajutor de la Guvern in cazul in care casele le vor fi din nou zdruncinate de calamitati.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Lumea mea depinde de noi". Apa nu este o sursă inepuizabilă! FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
183

Tema Săptămânii Educației Globale ne-a adus anul acesta înțelesuri ascunse în fiecare cuvânt. O dată în plus este subliniat faptul că nu este loc pentru egoism; tr...

ACS Poli Timişoara- FC Botoşani 1-1

Vineri, 17 Noiembrie 2017
570

FC Botoşani a terminat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare la Timişoara. Gazdele au deschis scorul în minutul 23 prin Bîrnoi ce a primit o pasă excelentă de la Cre...

Şi-a bătut un vecin cu hârleţul şi a ajuns în faţa judecătorilor

Vineri, 17 Noiembrie 2017
323

Un bărbat a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de omor, după ce a lovit un vecin cu un hârleţ. Potrivi...