Gură de oxigen pentru Primăria Botoșani. A fost semnat contractul pentru noul împrumut

Reprezentanții Primăriei Municipiului Botoșani au semnat contractul cu Eximbank, prin care au fost refinanțate toate creditele contractate de municipalitate în ultimii ani.

 

Gură de oxigen pentru Primăria Botoșani. A fost semnat contractul pentru noul împrumut

Cele opt credite pe care le avea municipalitatea au fost adunate la un loc, obținându-se o nouă finanțare de 85 de milioane de lei. Noul credit va cu o perioadă de grație de un an, suma împrumutată urmând a fi returnată în zece ani.

"Am semnat contractul de finanțare cu Exim Bank-ul. Este un lucru extraordinar de bun pentru noi și su sunt satisfăcut că am reușit să semnăm acest document și să facem acele economii la bugetul local. Noi am avut credite și cu alte bănci și dura semnarea contractului și câte 5-6 luni până făceam hârtiile. Ne oferă o mică gură de oxigen, dar nu o să înțeleg niciodată cum o să procedăm la anul atâta timp cât se continuă cu această idee ca impozitul de pe salarii să fie doar de 10%. În afară de câteva orașe mari cu bugete consolidate și sănătoase celelalte localități nu vor avea posibilitatea să își acopere măcar cheltuielile de funcționare", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul a menționat că în continuare se caută surse de finanțare pentru dezvoltarea orașului pentru că se va intra în aplicarea proiectelor din programul european 2014-2020 și primăria va trebui să aibă resurse financiare pentru cofinanțare, pentru partea de proiectare.

"Mai sunt o serie de lucruri ce trebuie făcute în oraș pe dezvoltare și nu avem bani pentru așa ceva. Trebuie să intrăm pe niște scheme de finanțare și să căutăm finanțatori care să ne ofere soluții și bani pentru partea de dezvoltare dar să fim noi avantajați. Cum să fim avantajați? Nu știu. Poate pe o perioadă mai mare de creditare, pe o perioadă de grație mai mare la obținerea unui credit decât ce s-a oferit până acum, pentru că orașul nu trebuie să stea în loc. Trebuie să se dezvolte",  a mai spus Flutur.

Prin contractarea noului împrumut  municipalitatea va avea la dispoziție în fiecare lună, timp de un an, suma de 1 milion de lei.

"În fiecare lună avem câte ceva în plus la buget, dar ne-ar trebui de zece ori mai mult decât aceste economii ca să ne dezvoltăm și să funcționăm cum trebuie", a conchis primarul. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Județean va avea, din nou, un administrator public

Sâmbătă, 19 August 2017
793

Rămas liber odată cu venirea lui Costică Macaleți la conducerea Consiliului Județean Botoșani, postul de administrator public al județului ar putea fi din nou ocupat în cel mai scurt timp...

Măsuri pe linia personalului cerute de șeful Consiliului Județean la UPU

Vineri, 18 August 2017
1679

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut conducerii Spitalului Mavromati să găsească cât mai repede o soluție pentru deficitul de personal care se înregistreaz...

Bani ceruți de la Guvern pentru scoaterea din impas a Primăriei Mihălășeni

Vineri, 18 August 2017
547

În acest sens, președintele Consiliului Județean prefectului județului au inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern pe care l-au trasmis deja la nivel central în vederea locării...