Gunoiul s-ar putea scumpi, din nou, în muncipiul Botoșani. Vezi cu cât!

După scumpirea gunoiului din toamna anului trecut, se preconizează o nouă creștere a tarifului.

 

Gunoiul s-ar putea scumpi, din nou, în muncipiul Botoșani. Vezi cu cât!

Directorul societății Urban Serv, Simion Drelciuc, susține că se impune o majorare a taxei de salubritate plătită atât de populație, cât și de agenții economici și de instituțiile publice, pentru a putea fi acoperite toate cheltuielile cu colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor la Sătuceni.

În plus, taxa de mediu impusă de la data de 1 ianuarie, pentru fiecare tonă de deșeur depozitată, nu a fost scoasă, deși s-a vehiculat la un moment dar că ar putea fi eliminată, o astfel de decizie ținând însă de structurile centrale. 

La nivelul Urban Serv se fac calcule pentru o eventuală majorare care ar putea fi aplicată din a doua jumătate a acestui an. 

"Până în prezent nu s-a făcut nicio modificare privind taxa de mediu, cei 80 de lei pe tonă stabiliți pentru toți generatorii de deșeuri. S-ar putea ca tarifele să sufere o mică modificare în sensul în care o parte din cheltuielile care nu sunt acoperite la momentul actual cu colectare, transport și depozitare și în principal cheltuielile cu precoletarea selectivă, care este una dintre cele mai mar probeme, s-ar putea să crească. Influența va fi în jur de 10% din tariful existent la ora actuală la nivelul Urban Serv. În al doilea semestru s-ar putea să venim cu o propunere de majorare. Toate categoriile de consumatori vor suporta o asemenea creștere, dacă va fi aprobată", a precizat directorul Urban Serv.

În cazul în care va exista o propunere de majorare a tarifului aceasta va trebui aprobată în Consiliul Local.

În prezent, taxa de salubritate este de 13,1 lei pe lună pentru o persoană care locuieşte la bloc, și de 12 lei la case.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

astăzi, 12:59
151

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...

Directorii de şcoli din întreg judeţul, convocaţi în şedinţă. Ce li s-a transmis! FOTO

astăzi, 12:16
959

La şedinţă au participat şi deputatul Mihaela Huncă, fost inspector şcolar general, deputatul Marius Budăi, părintele protopop Lucian Leonte, reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacer...

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1317

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...