Gunoiul s-ar putea scumpi, din nou, în muncipiul Botoșani. Vezi cu cât!

După scumpirea gunoiului din toamna anului trecut, se preconizează o nouă creștere a tarifului.

 

Gunoiul s-ar putea scumpi, din nou, în muncipiul Botoșani. Vezi cu cât!

Directorul societății Urban Serv, Simion Drelciuc, susține că se impune o majorare a taxei de salubritate plătită atât de populație, cât și de agenții economici și de instituțiile publice, pentru a putea fi acoperite toate cheltuielile cu colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor la Sătuceni.

În plus, taxa de mediu impusă de la data de 1 ianuarie, pentru fiecare tonă de deșeur depozitată, nu a fost scoasă, deși s-a vehiculat la un moment dar că ar putea fi eliminată, o astfel de decizie ținând însă de structurile centrale. 

La nivelul Urban Serv se fac calcule pentru o eventuală majorare care ar putea fi aplicată din a doua jumătate a acestui an. 

"Până în prezent nu s-a făcut nicio modificare privind taxa de mediu, cei 80 de lei pe tonă stabiliți pentru toți generatorii de deșeuri. S-ar putea ca tarifele să sufere o mică modificare în sensul în care o parte din cheltuielile care nu sunt acoperite la momentul actual cu colectare, transport și depozitare și în principal cheltuielile cu precoletarea selectivă, care este una dintre cele mai mar probeme, s-ar putea să crească. Influența va fi în jur de 10% din tariful existent la ora actuală la nivelul Urban Serv. În al doilea semestru s-ar putea să venim cu o propunere de majorare. Toate categoriile de consumatori vor suporta o asemenea creștere, dacă va fi aprobată", a precizat directorul Urban Serv.

În cazul în care va exista o propunere de majorare a tarifului aceasta va trebui aprobată în Consiliul Local.

În prezent, taxa de salubritate este de 13,1 lei pe lună pentru o persoană care locuieşte la bloc, și de 12 lei la case.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sute de liberali protestează la Botoşani – FOTO

astăzi, 17:18
148

Acţiunea de protest organizată de liberali, luni, în municipiul Botoşani, la fel ca în toate oraşele reşedinţă de judeţ din ţară, a strâns sute de membri ai organizaţiei j...

Speranţe pentru noi angajări la Serviciul Permise şi Înmatriculări Botoşani

astăzi, 13:45
701

O parte dintre posturile pe care Ministerul Afacerilor Interne le va scoate la concurs, pentru recrutarea de personal din sursă externă, vor fi la Serviciile publice comunitare regim permis de condu...

Tumoare de 10 kilograme, scoasă din abdomenul unei botoşănence!

astăzi, 07:10
4836

Femeia în vârstă de 50 de ani, din Manoleasa, care a ajuns pe masa de operaţie, le-a spus medicilor că în urmă cu aproximativ doi ani a observat că abdomenul tot îi creşt...