Grevă japoneză la Primăria Botoșani - FOTO

Angajații din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani au intrat, miercuri, în grevă japoneză. Funcționarii au venit la serviciu și desfășoară activitate după programul normal, dar poartă pe brațe banderole albe. 

Grevă japoneză la Primăria Botoșani - FOTO

Principala nemulțumire a salariaților din administrația publică locală este legată de modul în care se derulează dezbaterile pe marginea proiectului Legii salarizării.

Prin Legea –cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice nu s-au stabilit salariile de bază ale angajaților din administrația publică locală, această responsabilitate fiind transferată consiliilor locale la solicitarea Asociațiilor Municipiilor din România. 

"Suntem solidari cu colegii noștri din țară. Principala noastră nemulțumire este legată de grilă, noi nu avem grilă de salarizare", a precizat Cătălin Roșcănieanu, lider sindical în cadrul Primăriei Botoșani.

În luna februarie a acestui an funcționarii din Primăria Botoșani au organizat un protest spontan, fiind nemulțumiți la acea vreme că nu li se majorează salariile. Lefurile le-au crescut, dar acum reclamă lipsa unei grile de salarizare pentru administrația publică locală.

Săptămâna viitoare, la București este programat un miting la care se estimează că vor participa 10.000 de angajați din administraâia publică locală de la nivelul întregii țări. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

astăzi, 14:35
726

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...

Locuinţă cerută de o familie afectată de explozia de pe Primăverii

astăzi, 13:29
1578

La o săptămână de când viaţa a peste 20 de botoşăneni a fost dată peste cap din cauza unei explozii ce s-a produs în blocul în care locuiau, pe strada Primăverii, o fam...

Semnal de alarmă tras de un angajat al Ambulanţei Botoşani privind asistenţii medicali fără Bacalaureat: "Să ne trezim la realitate!"

astăzi, 13:09
1706

În cadrul Comisiei pentru Dialog Social, Tiberiu Roman, reprezentant din partea sindicaliştilor de la Ambulanţă, a adus în discuţie cazul asistenţilor medicali care ies pe bandă rula...