Gheorghe Sorescu: Firmele de deszapezire s-au descurcat, dar inca nu au experienta!

Gheorghe Sorescu: Firmele de deszapezire s-au descurcat, dar inca nu au experienta!
Deszapezirea la Botosani a inceput extrem de greoi, dupa cum era de asteptat, dupa luni de zile de lupte aproape fara precedent intre firmele care au dorit sa preia aceasta activitate la nivel de judet!

Prima ninsoare mai serioasa la Botosani a avut consecinte previzibile: circulatie greoaie, nervi, accidente, masini in santuri si, mai grav, victime omenesti in urma ciocnirii dintre masini, in accidente favorizate de starea carosabilului.

Toate acestea, spun sefii judetului, dar si zeci de botosaneni, din cauza lipsei de experienta a celor care au preluat in acest an activitatea de deszapezire.

Situatia grava a fost simtita in special de catre soferii care au circulat si in alte judete, acestia avand ocazia sa faca diferenta intre drumurile botosanene si cele din judetele vecine. Lipsa de experienta a firmelor care s-au ocupat de deszapeziri si-a spus cuvantul, este si parerea sefului judetului.

Gheorghe Sorescu, prefectul de Botosani: "Au intervenit in judet, dar s-au descurcat un pic mai greu, neavand experienta unei societati care sa faca lucrarile intr-un timp rapid. S-au dat dispozitii pentru a interveni, singura problema se pare ca e faptul ca soferii nu prea cunosc traseele. Au mai putina experienta, in rest nu au fost niciun fel de probleme. Se circula in conditii de iarna. Am avut utilajele, dar mai trebuie un pic de rutina".

"Cei care se fac responsabili de situatia creata in judet, mai ales ca au fost multe accidente, trebuie trasi la raspundere", a cerut un sofer care s-a incumetat in aceste zile sa isi viziteze rudele din nordul judetului.

In municipiu, spun botosanenii, a fost ceva mai usor de circulat, de deszapeziri ocupandu-se societatea Urban Serv.

 CUM S-A AJUNS AICI?

La nivel de judet, degrigolada deszapezirii a insemnat numeroase licitatii, contestatii, certuri si... in final, un judet blocat in zapada si soferi pe cont propriu.

Nu de putine ori, presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, a precizat ca se forteaza prelungirea contractul cu firma care a asigurat deszapezirile pana anul trecut, si anume Construct Com.

S-a apelat, in cele din urma, la aplicarea unei alte proceduri, si anume licitatia in regim de urgenta, astfel contractul fiind atribuit societatii MBB Constructii SRL, in asociere cu SC Drumuri si Poduri SRL. Au urmat, normal, alte contestatii.

Cu toate acestea, s-a hotarat ca cele doua firme sa asigure deszapezirile pana la momentul in care se va derula licitatia deschisa pentru atribuirea lucrarilor de deszapezire, cel mai probabil la inceputul lui ianuarie.

De asemenea, la sesizarile conform carora cele doua firme nu dispun de utilejele necesare, Mihai Tabuleac a anuntat ca societatile respective isi vor respecta contractul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Delegaţie Erasmus+ din patru ţări, la Palatul Administrativ din Botoșani! FOTO

astăzi, 13:45
49

Șapte profesori şi 17 elevi din Germania, Turcia şi Italia au fost astăzi în vizită la Palatul Administrativ, însoţiţi de gazdele lor- patru profesori şi 14 elevi ai Seminarului Te...

Elevii din Botoșani, calificați la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română!

astăzi, 12:17
378

Pe 17 martie 2018 a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română, opt elevi calificându-se la faza națională. Etapa națională a Olimpiadei de Limba ...

Zeci de poliţişti de frontieră s-au mobilizat pentru a dona sânge! FOTO

astăzi, 11:51
393

Poliţiştii de frontieră botoşăneni s-au deplasat în ultimele zile la Centrul de Transfuzii Sanguine din Botoşani pentru a dona sânge. Aproximativ 20 de poliţişti de fronti...