Generalii la pensie, politistii in strada!

Generalii la pensie, politistii in strada!
Peste 700 de politisti vor cobori, din fotolii, direct in strada, in structurile operative ale Politiei sau Jandarmeriei.

In acelasi timp, alti 20 de ofiteri cu functii mari de conducere, printre care sapte chestori si generali, au ales pensionarea. Asa a anuntat ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, si a precizat ca desfiintarea a 14 directii din MAI reprezinta doar o prima etapa a restructurarii institutiei, care va aduce bugetului de stat, numai anul acesta, economii de 2,765 de milioane de lei.

Economiile sunt date, in primul rand, de reducerea consistenta a salariilor celor transferati, care vor pierde sporurile substantiale pe care le incasau pentru functiile de conducere ocupate in minister. La acestea se adauga salariile de zeci de mii de lei platite, lunar, generalilor proaspat pensionati, au explicat surse din MAI.

Pe de alta parte, ministrul a tinut sa precizeze ca admira lobby- ul intens facut de angajatii Grupului Special de Protectie si Interventie Acvila (mascatii MAI) care s-au revoltat pentru ca au fost mutati in subordinea Jandarmeriei.

Nu doresc ca vreo unitate din MAI sa ramana fara control, asa ca aceasta unitate va intra in componenta Jandarmeriei, a conchis ministrul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliţist botoşănean, acuzat de purtare abuzivă

Luni, 25 Septembrie 2017
1230

Achitat de Judecătoria Botoşani, fostul şef al Secţiei de poliţie rurală Flămânzi, inspectorul de poliţie Mihai Cliveţ, se va prezenta şi în faţa unei instanţe a Curţii de Ape...

Lansare de carte: "Animetria", de Ionuț-Bogdan Cărăușu

Luni, 25 Septembrie 2017
135

Editura Timpul și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani vă invită la lansarea volumului de debut al poetului Ionuț-Bogdan Cărăușu.Lansarea vol...

Întâlnire emoţionantă între fraţii de peste Prut! FOTO

Luni, 25 Septembrie 2017
732

Basarabia – pământ românesc – răpită de la patria mamă în anul 1940, tragicul an al istoriei românilor, trăieşte şi simte încă româneşte. Am si...