Generalii la pensie, politistii in strada!

Generalii la pensie, politistii in strada!
Peste 700 de politisti vor cobori, din fotolii, direct in strada, in structurile operative ale Politiei sau Jandarmeriei.

In acelasi timp, alti 20 de ofiteri cu functii mari de conducere, printre care sapte chestori si generali, au ales pensionarea. Asa a anuntat ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, si a precizat ca desfiintarea a 14 directii din MAI reprezinta doar o prima etapa a restructurarii institutiei, care va aduce bugetului de stat, numai anul acesta, economii de 2,765 de milioane de lei.

Economiile sunt date, in primul rand, de reducerea consistenta a salariilor celor transferati, care vor pierde sporurile substantiale pe care le incasau pentru functiile de conducere ocupate in minister. La acestea se adauga salariile de zeci de mii de lei platite, lunar, generalilor proaspat pensionati, au explicat surse din MAI.

Pe de alta parte, ministrul a tinut sa precizeze ca admira lobby- ul intens facut de angajatii Grupului Special de Protectie si Interventie Acvila (mascatii MAI) care s-au revoltat pentru ca au fost mutati in subordinea Jandarmeriei.

Nu doresc ca vreo unitate din MAI sa ramana fara control, asa ca aceasta unitate va intra in componenta Jandarmeriei, a conchis ministrul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

astăzi, 20:20
63

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

astăzi, 17:05
230

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

astăzi, 15:45
893

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...