Generalii la pensie, politistii in strada!

Generalii la pensie, politistii in strada!
Peste 700 de politisti vor cobori, din fotolii, direct in strada, in structurile operative ale Politiei sau Jandarmeriei.

In acelasi timp, alti 20 de ofiteri cu functii mari de conducere, printre care sapte chestori si generali, au ales pensionarea. Asa a anuntat ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, si a precizat ca desfiintarea a 14 directii din MAI reprezinta doar o prima etapa a restructurarii institutiei, care va aduce bugetului de stat, numai anul acesta, economii de 2,765 de milioane de lei.

Economiile sunt date, in primul rand, de reducerea consistenta a salariilor celor transferati, care vor pierde sporurile substantiale pe care le incasau pentru functiile de conducere ocupate in minister. La acestea se adauga salariile de zeci de mii de lei platite, lunar, generalilor proaspat pensionati, au explicat surse din MAI.

Pe de alta parte, ministrul a tinut sa precizeze ca admira lobby- ul intens facut de angajatii Grupului Special de Protectie si Interventie Acvila (mascatii MAI) care s-au revoltat pentru ca au fost mutati in subordinea Jandarmeriei.

Nu doresc ca vreo unitate din MAI sa ramana fara control, asa ca aceasta unitate va intra in componenta Jandarmeriei, a conchis ministrul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
223

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
298

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
426

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...