Generalii la pensie, politistii in strada!

Generalii la pensie, politistii in strada!
Peste 700 de politisti vor cobori, din fotolii, direct in strada, in structurile operative ale Politiei sau Jandarmeriei.

In acelasi timp, alti 20 de ofiteri cu functii mari de conducere, printre care sapte chestori si generali, au ales pensionarea. Asa a anuntat ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, si a precizat ca desfiintarea a 14 directii din MAI reprezinta doar o prima etapa a restructurarii institutiei, care va aduce bugetului de stat, numai anul acesta, economii de 2,765 de milioane de lei.

Economiile sunt date, in primul rand, de reducerea consistenta a salariilor celor transferati, care vor pierde sporurile substantiale pe care le incasau pentru functiile de conducere ocupate in minister. La acestea se adauga salariile de zeci de mii de lei platite, lunar, generalilor proaspat pensionati, au explicat surse din MAI.

Pe de alta parte, ministrul a tinut sa precizeze ca admira lobby- ul intens facut de angajatii Grupului Special de Protectie si Interventie Acvila (mascatii MAI) care s-au revoltat pentru ca au fost mutati in subordinea Jandarmeriei.

Nu doresc ca vreo unitate din MAI sa ramana fara control, asa ca aceasta unitate va intra in componenta Jandarmeriei, a conchis ministrul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

File glorioase din istoria românilor, la Biblioteca Județeană

astăzi, 07:45
14

Anul 2018 se situează sub auspiciile celebrării centenarului existenţei poporului român într-un stat independent şi suveran şi este necesar să acordăm o atenţie deosebită momentel...

Simpozionul "Treptele Marii Uniri: 24 Ianuarie 1859 – Unirea Moldovei cu Ţara Românescă", la Dorohoi!

astăzi, 07:30
145

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, începând cu ora 9.00, în municipiul Dorohoi se vor desfăşura manifestările dedicate împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Rom...

Un tată disperat își caută copilul. A mers să îl ia de la școală dar nu l-a mai găsit!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
5936

Părinții copilului în vârstă de 7 ani și jumătate au divorțat în anul 2013. Potrivit avocatului tatălui, instanța a stabilit custodie comună, cu un program de vizită, și d...