Geanina Pintilii a ramas fara dovezile care o puteau readuce la conducerea DJDP Botosani!

Geanina Pintilii a ramas fara dovezile care o puteau readuce la conducerea DJDP Botosani!

GEANINA PINTILII

Consiliul Judetean Botosani a inregistrat un nesperat succes, dar a si creat un precedent valoros in Romania, demonstrand lipsa de veridicitate a unor acte medicale!

"Casa de Asigurari de Sanatate Botosani a anulat, prin adresa nr. 9080 din 03.04.2009, un numar de sase certificate de concediu medical in baza carora Geanina Pintilii si-a dovedit in instanta incapacitatea temporara de munca in momentul destituirii sale din functia de director al Directiei Generale de Drumuri si Poduri Botosani. Anularea certificatelor de concediu a fost posibila in baza adresei nr. 208 din 01.04.2009, emisa de Colegiul Medicilor Botosani, prin care se anuleaza biletul de trimitere si foaia de internare de care Geanina Pinitilii a beneficiat in ziua de 27 noiembrie 2008", a mentionat Florin Bulgaru, purtator de cuvant in cadrul Consiliului Judetean Botosani.

Astfel, Consiliul Judetean Botosani demonstreaza ca, prin demersurile sale, a actionat in sens legal si a aplicat corect sanctiunea destituirii din functia publica a Geaninei Pintilii.

Este pentru prima data in Romania cand organele abilitate ale statului au anulat acte medicale emise fara acoperire legala, fapt ce constituie un precedent valoros.

Reamintim ca, in data de 27.11.2008, Consiliul Judetean Botosani a hotarat destituirea Geaninei Pintilii din functia de director la DJDP Botosani. Ulterior, Geanina Pintilii a apelat la instanta, motivand ca destituirea s-a petrecut intr-o perioada in care se afla in incapacitate temporara de munca, dovedind acest fapt cu acte medicale.

In conditiile in care Casa de Asigurari si Colegiul Medicilor au anulat actele amintite mai sus, reiese faptul ca hotararea de destituire a fost legala si temeinica.

Din acest motiv, instanta de recurs urmeaza sa reanalizeze sentinta Tribunalului Botosani, prin care Geanina Pintilii a avut castig de cauza, se precizeaza intr-un comunicat remis de Biroul de Presa al Consiliului Judetean Botosani.

In luna martie, la ultimul termen al procesului intentat de Geanina Pintilii Consiliului Judetean, fosta sefa a DGDP Botosani a avut castig de cauza.

"Ne meritam soarta, atita timp cat avem medici care elibereaza certificate medicale la comanda celor revocati din functie si judecatori care decid in favoarea celor in jurul carora planeaza o eventuala raspundere penala", a spus presedintele CJ, Mihai Tabulesc, in urma cu doua saptamani.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Desfășurare impresionantă de forțe la liceul din Trușești: Exercițiu de simulare a unui cutremur - FOTO

Miercuri, 19 Septembrie 2018
1319

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a desfăşurat miercuri, între orele 11.00 – 15.00, la Liceul "Demostene Botez" din ...

"Aniversarea" și "Bocitoarele vesele", în acest weekend la Teatrul Eminescu!

Miercuri, 19 Septembrie 2018
185

Sâmbătă, 22 septembrie, la ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani a programat spectacolul cu trei nominalizări la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, în 2016: pentru cel m...

​Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 293 Dumeni - Havârna - FOTO

Miercuri, 19 Septembrie 2018
290

În cursul zilei de marți, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a efectuat o vizită în teritoriu pentru a verifica lucrările recent finalizate și calitatea st...