Geanina Pintilii a ramas fara dovezile care o puteau readuce la conducerea DJDP Botosani!

Geanina Pintilii a ramas fara dovezile care o puteau readuce la conducerea DJDP Botosani!

GEANINA PINTILII

Consiliul Judetean Botosani a inregistrat un nesperat succes, dar a si creat un precedent valoros in Romania, demonstrand lipsa de veridicitate a unor acte medicale!

"Casa de Asigurari de Sanatate Botosani a anulat, prin adresa nr. 9080 din 03.04.2009, un numar de sase certificate de concediu medical in baza carora Geanina Pintilii si-a dovedit in instanta incapacitatea temporara de munca in momentul destituirii sale din functia de director al Directiei Generale de Drumuri si Poduri Botosani. Anularea certificatelor de concediu a fost posibila in baza adresei nr. 208 din 01.04.2009, emisa de Colegiul Medicilor Botosani, prin care se anuleaza biletul de trimitere si foaia de internare de care Geanina Pinitilii a beneficiat in ziua de 27 noiembrie 2008", a mentionat Florin Bulgaru, purtator de cuvant in cadrul Consiliului Judetean Botosani.

Astfel, Consiliul Judetean Botosani demonstreaza ca, prin demersurile sale, a actionat in sens legal si a aplicat corect sanctiunea destituirii din functia publica a Geaninei Pintilii.

Este pentru prima data in Romania cand organele abilitate ale statului au anulat acte medicale emise fara acoperire legala, fapt ce constituie un precedent valoros.

Reamintim ca, in data de 27.11.2008, Consiliul Judetean Botosani a hotarat destituirea Geaninei Pintilii din functia de director la DJDP Botosani. Ulterior, Geanina Pintilii a apelat la instanta, motivand ca destituirea s-a petrecut intr-o perioada in care se afla in incapacitate temporara de munca, dovedind acest fapt cu acte medicale.

In conditiile in care Casa de Asigurari si Colegiul Medicilor au anulat actele amintite mai sus, reiese faptul ca hotararea de destituire a fost legala si temeinica.

Din acest motiv, instanta de recurs urmeaza sa reanalizeze sentinta Tribunalului Botosani, prin care Geanina Pintilii a avut castig de cauza, se precizeaza intr-un comunicat remis de Biroul de Presa al Consiliului Judetean Botosani.

In luna martie, la ultimul termen al procesului intentat de Geanina Pintilii Consiliului Judetean, fosta sefa a DGDP Botosani a avut castig de cauza.

"Ne meritam soarta, atita timp cat avem medici care elibereaza certificate medicale la comanda celor revocati din functie si judecatori care decid in favoarea celor in jurul carora planeaza o eventuala raspundere penala", a spus presedintele CJ, Mihai Tabulesc, in urma cu doua saptamani.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Băncile româneşti refuză criptomonedele

astăzi, 19:11
106

CryptoCoin Pro este a doua platformă de tranzacţionare criptomonede de pe piaţa din România care nu mai poate opera conturi în băncile româneşti după ce Banca Naţională a tra...

O tânără a venit să îşi viziteze o rudă la Spitalul Judeţean Mavromati şi a ajuns şi ea să aibă nevoie de îngrijiri medicale

astăzi, 16:10
3684

Tânăra, de 21 de ani, din comuna Lunca a suferit o criză comiţială şi s-a lovit puternic la cap după ce a căzut pe treptele de la intrarea în spital.A fost preluată de cadrele ...

Control ministerial la DRDP Iaşi. Printre obiective, drumul naţional de pământ din Botoşani

astăzi, 15:24
537

Directorul institutiei este optimist, sustinand ca asigura tot sprijinul, deoarece nu ar avea nimic de ascuns"Da, a fost o echipa de control. Au stat doua zile. Astazi (ieri-n.r) au plecat. N...