Geanina Pintilii a ramas fara dovezile care o puteau readuce la conducerea DJDP Botosani!

Geanina Pintilii a ramas fara dovezile care o puteau readuce la conducerea DJDP Botosani!

GEANINA PINTILII

Consiliul Judetean Botosani a inregistrat un nesperat succes, dar a si creat un precedent valoros in Romania, demonstrand lipsa de veridicitate a unor acte medicale!

"Casa de Asigurari de Sanatate Botosani a anulat, prin adresa nr. 9080 din 03.04.2009, un numar de sase certificate de concediu medical in baza carora Geanina Pintilii si-a dovedit in instanta incapacitatea temporara de munca in momentul destituirii sale din functia de director al Directiei Generale de Drumuri si Poduri Botosani. Anularea certificatelor de concediu a fost posibila in baza adresei nr. 208 din 01.04.2009, emisa de Colegiul Medicilor Botosani, prin care se anuleaza biletul de trimitere si foaia de internare de care Geanina Pinitilii a beneficiat in ziua de 27 noiembrie 2008", a mentionat Florin Bulgaru, purtator de cuvant in cadrul Consiliului Judetean Botosani.

Astfel, Consiliul Judetean Botosani demonstreaza ca, prin demersurile sale, a actionat in sens legal si a aplicat corect sanctiunea destituirii din functia publica a Geaninei Pintilii.

Este pentru prima data in Romania cand organele abilitate ale statului au anulat acte medicale emise fara acoperire legala, fapt ce constituie un precedent valoros.

Reamintim ca, in data de 27.11.2008, Consiliul Judetean Botosani a hotarat destituirea Geaninei Pintilii din functia de director la DJDP Botosani. Ulterior, Geanina Pintilii a apelat la instanta, motivand ca destituirea s-a petrecut intr-o perioada in care se afla in incapacitate temporara de munca, dovedind acest fapt cu acte medicale.

In conditiile in care Casa de Asigurari si Colegiul Medicilor au anulat actele amintite mai sus, reiese faptul ca hotararea de destituire a fost legala si temeinica.

Din acest motiv, instanta de recurs urmeaza sa reanalizeze sentinta Tribunalului Botosani, prin care Geanina Pintilii a avut castig de cauza, se precizeaza intr-un comunicat remis de Biroul de Presa al Consiliului Judetean Botosani.

In luna martie, la ultimul termen al procesului intentat de Geanina Pintilii Consiliului Judetean, fosta sefa a DGDP Botosani a avut castig de cauza.

"Ne meritam soarta, atita timp cat avem medici care elibereaza certificate medicale la comanda celor revocati din functie si judecatori care decid in favoarea celor in jurul carora planeaza o eventuala raspundere penala", a spus presedintele CJ, Mihai Tabulesc, in urma cu doua saptamani.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României!

Marţi, 19 Iunie 2018
781

Carina Țurcan, membră a Consiliului de Administraţie al companiei Inter Rao, a fost arestată fiind acuzată de spionaj în favoarea statului român au afirmat surse apropiate anchetei pe...

Sfârșit cumplit pentru o botoșăneancă: Și-a tăiat venele și apoi s-a spânzurat într-o pensiune!

Marţi, 19 Iunie 2018
4793

Sâmbătă, 16 iunie, în jurul prânzului,  într-o pensiune din zona Ursuleți, aproape de Piatra-Neamț, a fost găsită decedată o persoană de sex feminin.În u...

Guvernul anunță că dă 500 de euro pe lună pentru fiecare asistat social angajat: Nu-i mai sprijinim pe cei care pot munci, dar nu vor!

Marţi, 19 Iunie 2018
532

Lia Olguta Vasilescu a anuntat marti ca Guvernul PSD-ALDE schimba strategia si nu-i mai sustine pe cei care au putere de munca dar prefera sa stea pe ajutoare sociale si somaj. In schimb, ii va recomp...