Gaz metan pentru mai mulți botoșăneni

Gaz metan pentru mai mulți botoșăneni

La nivelul județului Botoșani a fost înființată Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Valea Prutului Fr Nord, care a transmis către Transgaz o solicitare pentru realizarea unui studiu în vederea extinderii rețelei.

Încă de la preluarea funcției de vicepreședinte al Consiliului Județean mă preocupă o problemă arzătoare” i-aș putea spune. Este vorba de extinderea rețelei de gaz metan pe relația Botoșani-Săveni-Darabani. Săptămâna trecută am fost personal la București la o întâlnire la care au participat directorul general Transgaz, Ioan Sterian și cei din conducerea tehnică a instituției, pentru a afla cu exactitate pașii pe care trebuie să-i parcurgem. Am întâlnit oameni profesioniști și deschiși în fața solicitărilor noastre, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Bogdan Dăscălescu.

Transgaz a transmis acordul de principiu cu privire la alimentarea cu gaze naturale a localităților, Adășeni, Avrămeni, Concești, Cordăreni, Coțușca, Cristinești, Darabani, Drăgușeni, Gorbănești, Hănești, Havârna, Hudești, Manoleasa, Mihălășeni, Mileanca, Mitoc, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Ripiceni, Săveni, Stăuceni, Știubieni, Suharău, Ungureni, Unțeni, Viișoara, Vlăsinești și Vorniceni.

În cursul acestei săptămâni, vicepreședintele CJ, Bogdan Dăscălescu împreună cu primarul orașului Săveni, Relu Târzioru, care este și președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Valea Prutului Fr Nord”, vor avea o nouă rundă de discuții cu cei de la Transgaz.

 

Spune-ne opinia ta