Gata cu chioşcurile abandonate din municipiul Botoşani!

Chioşcurile abandonate de pe domeniul public, din municipiul Botoşani, nu sunt o imagine tocmai plăcută pentru cei care trec pe lângă ele. 

Gata cu chioşcurile abandonate din municipiul Botoşani!

15 astfel de chioşcuri au fost numărate de reprezentanţii Primăriei Botoşani, o parte dintre aceste construcţii, care fie nu mai au geamuri, acoperiş, sau chiar pereţi, ajungând containere de gunoi, sau chiar adăpost pentru oamenii străzii.

Nu mai puţin de 11 chioşcuri dezafectate au fost cumpărate de curând de un agent economic, în urma unei licitaţii. Majoritatea chioşcurilor au aparținut firmei Rodipet, care a intrat în insolvență.

”La licitația de vineri s-a prezentat o persoană juridică, care a preluat de la firma în insolvență 11 chioșcuri stradale din municipiu. Firma intrase în insolvență, fusese preluată de un lichidator, iar această persoană juridică le-a preluat de la respectivul lichidator.  Șase dintre chioșcuri sunt pe teren concesionat de la Primărie, iar pentru șase este necesară permisiunea de folosire a locului public”, a declarat viceprimarul Marian Murariu.

Respectivele chişcuri urmează a fi modernizate şi introduse în circuitul comercial. Agenţul economic care le-a achiziţionat a solicitat deja municipalităţii documentaţie de urbanism.

”Vor dispărea chioșcurile cu aspect urât. Au mai fost două sau trei chioșcuri care au fost dezafectate”, a adăugat viceprimarul. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur ar vrea ca finanțarea instituțiilor de cultură să fie preluată de Ministerul Culturii

astăzi, 07:55
90

Primarul Cătălin Flutur consideră că Ministerul ar trebui să asigure, cel puțin partea de salarizare, și pentru instituțiile de cultură din orașele mici, nu numai din orașele cu bugete mari...

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
573

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
627

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...