FOTO - Exerciţiu în caz de urgenţă la Colegiul Naţional "Grigore Ghica" Dorohoi!

Potrivit scenariului, în urma unei explozii în spațiul centralei termice, s-au produs mai multe situații de urgență: prăbușirea unor elemente de construcție, incendii, avarii la instalațiile de alimentare cu apă și energie electrică, accidente rutiere.

FOTO - Exerciţiu în caz de urgenţă la Colegiul Naţional "Grigore Ghica" Dorohoi!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani  a desfăşurat vineri, 17 mai, între orele 12.00 – 15.00, la Colegiul Național "Grigore Ghica" Dorohoi, un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie la producerea unor situaţii de urgenţă.

Potrivit scenariului, în urma unei explozii în spațiul centralei termice, s-au produs mai multe situații de urgență: prăbușirea unor elemente de construcție, incendii, avarii la instalațiile de alimentare cu apă și energie electrică, accidente rutiere.

Au fost simulate acțiuni de căutare-salvare a unor persoane rămase blocate în sălile de clasă, stingerea unor incendii izbucnite în laboratorul de chimie și amfiteatru, descarcerarea unor persoane rămase captive în două autoturisme implicate într-un accident rutier, precum și de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată. 

Deciziile au fost luate în urma analizării situațiilor de urgență produse, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, la care au participat prefectul județului, Dan Constantin Șlincu, președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Liviu Constantin Toma, primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, directorul colegiului, Otilia Puiu, inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel dr. ing. Mihail Cristian Amarandei și șefii instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor tactice create.               

La acţiunile de intervenţie au participat forţe şi mijloace ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani și Suceava, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, U.P.U. SMURD Botoşani, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, S.C. DELGAZ Grid S.A. - Operaţiuni Electricitate, S.C. DELGAZ Grid S.A.- Operaţiuni  Gaz, Spitalului Municipal Dorohoi, Inspectoratului Judeţean în Construcţii Botoşani, Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Botoşani, Agenţiei pentru Protecţia Mediului și Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Dorohoi și Celula de urgenţă din cadrul Colegiului Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi,

În scopul stabilizării psihologice şi comportamentale a persoanelor aflate în criză, psihologi din cadrul structurilor județene Ministerului Afacerilor Interne, dar și psihologi voluntari au acordat asistență psihologică pe timpul desfășurării exercițiului.

Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc. Totodată, în cadrul simulărilor a fost verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani mulțumește tuturor celor care au contribuit direct sau indirect la reușita acestui exercițiu", au transmis reprezentanții ISU Botoșani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sistemul de Gospodărie Botoșani a participat la „Let's do IT, Romania!”. Voluntarii au adunat 45 de saci de deșeuri

astăzi, 14:37
12

Sâmbătă 21 septembrie, peste 20 de angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor din Botoșani din subordinea Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad au desfășurat acțiuni de colectare ...

Ce se întâmplă când polițiștii se verifică între ei? Descoperit fără asigurare la maşină, un agent refuză să predea plăcuțele de înmatriculare! VIDEO

astăzi, 12:38
343

Deși cazul nu este de la Botoșani, această situație este semnificativă pentru un întreg sistem care în ultimii ani face eforturi imense pentru a se reabilita în fața cetățeni...

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, ajunge la Botoșani

astăzi, 12:26
100

Oficialitățile de la Botoșani au confirmat astăzi sosirea la Botoșani a Ministrului Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu.De altfel, liderii județului au anunțat că vor participa la ș...