Fonduri nerambursabile în valoare de 550.000 de lei pentru Cultură și Sport, acordate de Consiliul Județean Botoșani în acest an!

Fonduri nerambursabile în valoare de 550.000 de lei pentru Cultură și Sport, acordate de Consiliul Județean Botoșani în acest an!

Consiliul Județean Botoșani anunță că acordă și în acest an finanțări nerambursabile din fonduri publice, pentru activități nonprofit de interes general. Ca în fiecare an, se au în vedere două tipuri de programe care vor fi susținute prin fonduri nerambursabile, și anume Cultură, educație, culte și Sport. 

Fondul total repartizat din bugetul județului Botoșani pentru finanțări nerambursabile este de 550.000 lei. Din această sumă, 250.000 lei sunt pentru susținerea de proiecte în domeniul cultură, educație și culte, în timp ce 300.000 lei vor merge către proiecte în domeniul sportului, se arată în expunerea de motive semnată de către președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți. Asta în timp ce în Raportul de specialitate sumele diferă: 200.000 lei pentru susținerea de proiecte în domeniul cultură, educație și culte, iar 350.000 lei vor merge către proiecte în domeniul sportului.

Comisia care va avea rol în selectarea proiectelor eligibile va fi formată din nouă membri, cinci consilieri județeni desemnați de CJ și patru funcționari publici din aparatul de specialitate. 

Proiectul va fi supus spre dezbatere și adoptare, în ședința Consiliului Județean din data de 22 februarie 2018. 

VEZI AICI PROIECTUL

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Luni, 18 iunie: Se încălzește ușor, dar nu scăpăm de furtuni!

Duminică, 17 Iunie 2018
331

Luni vremea va fi calda in toata tara, dar in general instabila in regiunile intracarpatice, unde pe spatii relativ extinse vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice. Mai ales la mun...

Profesia de moasa ar putea fi recunoscuta prin lege

Duminică, 17 Iunie 2018
236

Mai multi parlamentari social-democrati si independenti au depus la Senat o initiativa legislativa care prevede infiintarea Colegiului National al Moaselor din Romania (CNMR) si recunoastea prin lege ...

Atât de aproape de rădăcinile lui Eminescu… Dumnezeu să binecuvânteze Vorona - FOTO

Duminică, 17 Iunie 2018
469

Vineri, 15 iunie, s-au implinit 129 de ani de când marele nostru Eminescu a intrat… în nemurire. Comuna Vorona, locul copilăriei mamei poetului, Raluca Iurașcu, nu putea lipsi din...