Fondatoarea unei asociaţii de protecţia animalelor din Germania desemnată Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

 Fondatorul unei asociații care s-a implicat activ în ultimii ani în problema câinilor fără stăpân de pe străzile orașului Botoşani a primit distincţia de Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani. 

 
 
Fondatoarea unei asociaţii de protecţia animalelor din Germania desemnată Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

Heike Lindlohr, fondatoarea asociaţiei germane Pfiitchenhoffnung e.V., a aflat de pe internet de problemele municipalităţii cu patrupezii fără stăpân. S-a implicat iniţial, în anul 2013, prin intermediul asociaţiei ADOR şi strânge fonduri pentru îngrijirea câinilor maidanezi. În tot acest timp a ajutat la adoptarea a 2500 de câini, a trimis hrană pentru cei din padoc ajungând la o cantitate de 255.000 de kg.

A ajutat la cumpărarea unor boluri noi pentru hrana câinilor, găleţi pentru apă, dezinfectanţi, cuşti noi, paie pentru sezonul rece, vaccinuri. medicamente. Au fost reparate cuştile vechi, containerul de depozitare pentru hrană. A fost pietruit chiar şi drumul de acces spre adăpost. 

Potrivit reprezentanților Primăriei, în momentul de faţă situaţia la adăpostul public este una controlată. La Botoşani nu se mai fac eutanasieri din anul 2011, se desfăşoară campanii lunare de sterilizare atât pentru câini, cât şi pentru pisici, de asemenea există programe de adopţie a câinilor.

"O situaţie deosebită gestionată cu pricepere de Heike Lindlohr în toamna anului 2016 a dus la eradicarea unei epidemii de jigodie - boală contagioasă care ameninţa să afecteze toţi câinii aflaţi in adăpost în acel moment. Şi tot datorită implicării personale, sute de câini din adăpostul public şi-au găsit familii de adopţie, mai ales în străinătate. Ajutorul şi atenţia oferite de HeikeLindlohr şi de asociaţia Pfotchenhoffnung e.V. s-au extins şi pentru copiii din familiile defavorizate din Botoşani şi pentru Spitalul Judeţean Mavromati în secţia exterioară Săveni. Ca o recunoaştere a implicării, a tuturor activităţilor desfăşurate la Botoşani şi a rezultatelor obţinute, propunem acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului doamnei HeikeLindlohr", se mai menționează în raportul de specialitate. 

Conducerea Primăriei a mai acordat o diplomă de excelenţă şi dr. Elena Cardaş, reprezentantă a asociaţiei ADOR. La premiere au asistat toţi voluntarii asociaţiei.  

"Aş vrea ca această echipă de voluntari inimoasă, aceşti oameni care ne-au învăţat atâtea lucruri, să fie premiaţi fiecare în parte. Am gândit că cel mai bun mod de a vă mulţumi acum este printr-un exponent de-al dumeavoastră căruia îi vom acorda o diplomă de excelenţă. Aşa încât vă mulţumim tuturor şi acordăm o diplomă de excelenţă doamnei Elena Cardaş", a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un alt sportiv român a ajuns vedetă la CNN! Tehnica stranie cu care i-a uimit pe americani

Sâmbătă, 17 August 2019
154

Preşedintele clubului Cricket România, Florin Pavel (40 de ani), a devenit faimos în întreaga lume, după ce CNN i-a dedicat un întreg material.Bodyguard în Clu...

Botoșănean revoltat de un cablu pentru tramvai, care i-ar fi avariat mașina: „Eltrans, să îmi plătești dauna”

Sâmbătă, 17 August 2019
654

Compania de transport local pare să nu mai scape de probleme. Sâmbătă, un tânăr din Botoșani a atras atenția în social media cu privire la o defecțiune în rețeaua de al...

ACUM: Elicopterul SMURD preia o femeie care a suferit un atac vascular cerebral

Sâmbătă, 17 August 2019
854

Un elicopter SMURD a aterizat, în acest moment, la uitatea militară 01189, de pe Petru Rareș, pentru a prelua o femeie de 54 de ani, în stare critică.Pacienta a suferit un atac ...