Fondatoarea unei asociaţii de protecţia animalelor din Germania desemnată Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

 Fondatorul unei asociații care s-a implicat activ în ultimii ani în problema câinilor fără stăpân de pe străzile orașului Botoşani a primit distincţia de Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani. 

 
 
Fondatoarea unei asociaţii de protecţia animalelor din Germania desemnată Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

Heike Lindlohr, fondatoarea asociaţiei germane Pfiitchenhoffnung e.V., a aflat de pe internet de problemele municipalităţii cu patrupezii fără stăpân. S-a implicat iniţial, în anul 2013, prin intermediul asociaţiei ADOR şi strânge fonduri pentru îngrijirea câinilor maidanezi. În tot acest timp a ajutat la adoptarea a 2500 de câini, a trimis hrană pentru cei din padoc ajungând la o cantitate de 255.000 de kg.

A ajutat la cumpărarea unor boluri noi pentru hrana câinilor, găleţi pentru apă, dezinfectanţi, cuşti noi, paie pentru sezonul rece, vaccinuri. medicamente. Au fost reparate cuştile vechi, containerul de depozitare pentru hrană. A fost pietruit chiar şi drumul de acces spre adăpost. 

Potrivit reprezentanților Primăriei, în momentul de faţă situaţia la adăpostul public este una controlată. La Botoşani nu se mai fac eutanasieri din anul 2011, se desfăşoară campanii lunare de sterilizare atât pentru câini, cât şi pentru pisici, de asemenea există programe de adopţie a câinilor.

"O situaţie deosebită gestionată cu pricepere de Heike Lindlohr în toamna anului 2016 a dus la eradicarea unei epidemii de jigodie - boală contagioasă care ameninţa să afecteze toţi câinii aflaţi in adăpost în acel moment. Şi tot datorită implicării personale, sute de câini din adăpostul public şi-au găsit familii de adopţie, mai ales în străinătate. Ajutorul şi atenţia oferite de HeikeLindlohr şi de asociaţia Pfotchenhoffnung e.V. s-au extins şi pentru copiii din familiile defavorizate din Botoşani şi pentru Spitalul Judeţean Mavromati în secţia exterioară Săveni. Ca o recunoaştere a implicării, a tuturor activităţilor desfăşurate la Botoşani şi a rezultatelor obţinute, propunem acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului doamnei HeikeLindlohr", se mai menționează în raportul de specialitate. 

Conducerea Primăriei a mai acordat o diplomă de excelenţă şi dr. Elena Cardaş, reprezentantă a asociaţiei ADOR. La premiere au asistat toţi voluntarii asociaţiei.  

"Aş vrea ca această echipă de voluntari inimoasă, aceşti oameni care ne-au învăţat atâtea lucruri, să fie premiaţi fiecare în parte. Am gândit că cel mai bun mod de a vă mulţumi acum este printr-un exponent de-al dumeavoastră căruia îi vom acorda o diplomă de excelenţă. Aşa încât vă mulţumim tuturor şi acordăm o diplomă de excelenţă doamnei Elena Cardaş", a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani. 




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
623

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
471

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
26

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...