Flutur i-a facut dreptate lui Contac!

In sedinta de Consiliu Local de joi, consilierii botosaneni au aprobat un schimb de teren cu un botosanean.

Dumitru Contac este proprietar al unui teren afectat de eroziune in urma unor lucrari, prin care paraul din zona a fost deviat drept prin curtea sa.

Cetateanul va primi, in urma votului din Consiliul Local Botosani, 5.266 mp de teren in zona Rediu - Cimitirul Eternitatea, in locul terenului propriu de 1.285 mp pe care il detine in strada Stefanita Voda 16, rata de schimb fiind de 1mp teren primit de municipiu la 4,1 mp teren cedat de municipiu, conform celor stabilite de SC Evex Consulting SRL Radauti, firma evaluatoare.

Unii consilieri s-au aratat intrigati de raportul de schimb, insa primarul Catalin Flutur a explicat ca botosaneanului trebuie sa i se faca dreptate, fiindca valoarea terenului propriu nu a scazut din pricina lui, ci din cauza unui factor extern.

Paraul trece exact prin curte la om. A fost o hotarare data la vremea aceea de Apele Romane. Paraul a erodat foarte mult din gradina cetateanului. Este a treia oara cand discutam acest proiect de hotarare si de fiecare data domnul Contac a fost nemultumit de ceea ce i-a oferit Consiliul Local. Suntem in contencios cu dumnealui. Terenul pe care i-l dam la schimb este luat de la OJRSA si e o pasune, in spatele cimitirului, undeva in camp. Cetateanul isi cere dreptul. Statul roman a gresit, a deviat cursul unui parau prin gradina lui, a declarat primarul Catalin Flutur.

Mai mult, problema e veche, de dinainte de Revolutie, Dumitru Contac solicitand deja 20 de audiente.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va fi vremea în următoarele zile!

astăzi, 10:36
112

Vremea se va incălzi si va deveni local călduroasă. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurtã duratã ale vantului,...

Ce spune ministrul Sănătății despre mâncarea din spitale!

astăzi, 10:13
99

Sorina Pintea, ministru al Sănătăţii, nu este mulţumită de tarifele pentru mâncarea din spitale. Pintea spune că încearcă să găsească soluţii pentru suplimentarea tar...

Deputat PSD Mihaela Huncă: "Investiția în educarea și pregătirea angajaților români este soluția principală pentru a diminua lipsa forței de muncă calificate din țara noastră"

astăzi, 09:57
69

Parlamentarul social-democrat botoșănean Mihael Huncă, secretar al Comisiei pentru învățământ, tineret și sport din Camera Deputaților a declarat astăzi că pentru a se rezolva pr...