Flutur contraataca!

Flutur contraataca!
Primarul Catalin Flutur amendeaza atitudinea politicenilor care in ultimul timp au declarat ca Botosaniul a fost lasat pe dinafara de Guvern din cauza ineficientei administratiei locale. Astfel, conform celor precizate de edilul municipiului, Botosaniul a fost marginalizat prin doua hotarari de Guvern.

Nu e pentru prima data cand se intampla asa ceva. Din momentul in care guvernantii au stabilit criteriile de nominalizare ale unui municipiu ca pol de dezvoltare sau de crestere nu ne-au lasat o lupta dreapta, pe proiecte. Au pus niste conditii pe care noi deocamdata nu le avem, a precizat primarul Flutur.

Pe scurt, municipiul nominalizat trebuie sa fie centru universitar, sa aiba aeroport, accesibilitate feroviara, maritima, aeriana, rutiera.

Aeroport nu avem, marea nu e langa noi, iar drumurile sunt asa cum sunt. Nu din cauza botosanenilor se intampla asta, ci din cauza politicii duse de toate guvernele de pana acum, subliniaza primarul Flutur.

Catalin Flutur este, insa, optimist. Se lucreaza deja la un proiect integrat, Planul Operational Regional, Axa 1, regenerare urbana, precum si acele proiecte integrate, unde raman pentru municipalitati 30% din POR. Alti edili de municipii din tara au inceput foarte tarziu sa lucreze, altii deloc. Exista un risc foarte mare ca banii sa nu fie cheltuiti, pentru ca nu vor fi proiecte.

Un proiect integrat nu se face peste noapte, ci in minimum 2 ani. Daca ne ducem undeva in 2010, nu mai ai timp sa faci un proiect integrat. Noi ne continuam proiectul nostru pe Axa 1 si asigur ca vom fi iarasi primii cu proiectul depus acolo si ne vom lua banii. Nu atat cat am crezut noi ca vom lua, 35-40 milioane euro. Acum, la o impartire echilibrata, ne gandim la 15 milioane euro. Daca se pastreaza regula primul venit, primul servit, ii putem lua pe toti. Drept urmare, dracul nu-i chiar atat de negru. Botosaniul mai are o sansa, fiindca face proiecte , a conchis Catalin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 deţinuţi eliberaţi din Penitenciarul Botoşani din cauza condiţiilor proaste. Peste 150 ar putea ieşi cât de curând!

Joi, 19 Octombrie 2017
1976

14 persoane care erau încarcerate în Penitenciarul Botoşani pentru ispăşirea pedepselor au fost eliberate joi, odată cu intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu.&...

Incendiu într-un apartament din municipiul Botoșani!

Joi, 19 Octombrie 2017
3511

Un incendiu izbucnit, joi dup-amiază, într-un apartament din municipiul Botoșani a pus în alertă echipajele de pompieri, cadrele medicale și polițiștii.Vecinii au observat că di...

Poate angajatorul să-l tragă la răspundere pe salariat pentru ce face în timpul său liber?

Joi, 19 Octombrie 2017
803

Răspunderea disciplinară are obligatoriu ca temei comiterea unei abateri disciplinare. Așa cum e definită ea de Codul muncii, dacă nu există, nu se poate sancționa nici salariatul. Iar pentru f...