Flutur contraataca!

Flutur contraataca!
Primarul Catalin Flutur amendeaza atitudinea politicenilor care in ultimul timp au declarat ca Botosaniul a fost lasat pe dinafara de Guvern din cauza ineficientei administratiei locale. Astfel, conform celor precizate de edilul municipiului, Botosaniul a fost marginalizat prin doua hotarari de Guvern.

Nu e pentru prima data cand se intampla asa ceva. Din momentul in care guvernantii au stabilit criteriile de nominalizare ale unui municipiu ca pol de dezvoltare sau de crestere nu ne-au lasat o lupta dreapta, pe proiecte. Au pus niste conditii pe care noi deocamdata nu le avem, a precizat primarul Flutur.

Pe scurt, municipiul nominalizat trebuie sa fie centru universitar, sa aiba aeroport, accesibilitate feroviara, maritima, aeriana, rutiera.

Aeroport nu avem, marea nu e langa noi, iar drumurile sunt asa cum sunt. Nu din cauza botosanenilor se intampla asta, ci din cauza politicii duse de toate guvernele de pana acum, subliniaza primarul Flutur.

Catalin Flutur este, insa, optimist. Se lucreaza deja la un proiect integrat, Planul Operational Regional, Axa 1, regenerare urbana, precum si acele proiecte integrate, unde raman pentru municipalitati 30% din POR. Alti edili de municipii din tara au inceput foarte tarziu sa lucreze, altii deloc. Exista un risc foarte mare ca banii sa nu fie cheltuiti, pentru ca nu vor fi proiecte.

Un proiect integrat nu se face peste noapte, ci in minimum 2 ani. Daca ne ducem undeva in 2010, nu mai ai timp sa faci un proiect integrat. Noi ne continuam proiectul nostru pe Axa 1 si asigur ca vom fi iarasi primii cu proiectul depus acolo si ne vom lua banii. Nu atat cat am crezut noi ca vom lua, 35-40 milioane euro. Acum, la o impartire echilibrata, ne gandim la 15 milioane euro. Daca se pastreaza regula primul venit, primul servit, ii putem lua pe toti. Drept urmare, dracul nu-i chiar atat de negru. Botosaniul mai are o sansa, fiindca face proiecte , a conchis Catalin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Crenvurstii de pe piata sunt de calitate din ce in ce mai proasta. Numarul chimicalelor tot creste, nimeni nu ne protejeaza

astăzi, 09:03
234

In mod normal, consumatorul ar trebui sa stie exact ce contin crenvurstii pe care ii gaseste la raft, ca sa si-i poata alege doar pe cei mai buni. Din pacate, nici producatorii si nici comerciantii nu...

Un copil a ajuns la spital după ce taxiul în care se afla s-a izbit într-un gard! FOTO

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
1132

O cursă cu taxiul l-a dus pe patul de spital pe un copil de 8 ani, care se afla în mașină alături de părinții săi. Șoferul taxiului este cercetat pentru vătămare corporală din culpă....

Noaptea de Sânziene: "Du-te soare, vino lună, Sânzienele îmbună" VIDEO

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
600

Potrivit traditiei, Sanzienele plutesc in aer sau umbla pe pamant in noaptea de 23 spre 24 iunie, canta si danseaza, impart rod holdelor, umplu de fecunditate femeile casatorite, inmultesc animalele s...