Flutur contraataca!

Flutur contraataca!
Primarul Catalin Flutur amendeaza atitudinea politicenilor care in ultimul timp au declarat ca Botosaniul a fost lasat pe dinafara de Guvern din cauza ineficientei administratiei locale. Astfel, conform celor precizate de edilul municipiului, Botosaniul a fost marginalizat prin doua hotarari de Guvern.

Nu e pentru prima data cand se intampla asa ceva. Din momentul in care guvernantii au stabilit criteriile de nominalizare ale unui municipiu ca pol de dezvoltare sau de crestere nu ne-au lasat o lupta dreapta, pe proiecte. Au pus niste conditii pe care noi deocamdata nu le avem, a precizat primarul Flutur.

Pe scurt, municipiul nominalizat trebuie sa fie centru universitar, sa aiba aeroport, accesibilitate feroviara, maritima, aeriana, rutiera.

Aeroport nu avem, marea nu e langa noi, iar drumurile sunt asa cum sunt. Nu din cauza botosanenilor se intampla asta, ci din cauza politicii duse de toate guvernele de pana acum, subliniaza primarul Flutur.

Catalin Flutur este, insa, optimist. Se lucreaza deja la un proiect integrat, Planul Operational Regional, Axa 1, regenerare urbana, precum si acele proiecte integrate, unde raman pentru municipalitati 30% din POR. Alti edili de municipii din tara au inceput foarte tarziu sa lucreze, altii deloc. Exista un risc foarte mare ca banii sa nu fie cheltuiti, pentru ca nu vor fi proiecte.

Un proiect integrat nu se face peste noapte, ci in minimum 2 ani. Daca ne ducem undeva in 2010, nu mai ai timp sa faci un proiect integrat. Noi ne continuam proiectul nostru pe Axa 1 si asigur ca vom fi iarasi primii cu proiectul depus acolo si ne vom lua banii. Nu atat cat am crezut noi ca vom lua, 35-40 milioane euro. Acum, la o impartire echilibrata, ne gandim la 15 milioane euro. Daca se pastreaza regula primul venit, primul servit, ii putem lua pe toti. Drept urmare, dracul nu-i chiar atat de negru. Botosaniul mai are o sansa, fiindca face proiecte , a conchis Catalin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu români, accident grav pe o autostradă din Slovacia

astăzi, 17:53
328

Cel puţin cinci cetăţeni români au fost răniţi după ce un microbuz înmatriculat în România a intrat în coliziune cu un camion, pe o autostradă din Slovacia, inform...

Parchetul General anunta acuzatiile oficiale in dosarul 10 august: Presiuni din MAI asupra prefectului si fals in acte la Jandarmerie

astăzi, 15:05
207

Comisarul-sef Mihai Dan Chirica, secretar de stat pentru relatia cu prefectii din Ministerul Afacerilor Interne, a exercitat presiuni asupra prefectului de Bucuresti pentru a aproba formal ordinul de ...

ATENȚIE! O nouă țeapă bântuie internetul. O mulțime de români au fost înșelați

astăzi, 12:28
388

Românii care au nevoie de bani împrumut ar trebui să ţină cont de faptul că pot rămâne fără garanţiile depuse pentru a primi diverse sume care sunt promise în condiţii...