Primarul Cătălin Flutur, despre veniturile municipalității: "Estimarea noastră este că vor fi mai mici"

Anul 2017 este pentru municipalitatea botoșăneană unul plin de provocări și necunoscute, după cum afirmă primarul Cătălin Flutur. 

Primarul Cătălin Flutur, despre veniturile municipalității: "Estimarea noastră este că vor fi mai mici"

Edilul susține că anul care tocmai s-a încheiat a fost unul bun pentru Primărie, din punct de vedere al realizării veniturilor proprii, dar nu același lucru se va întâmpla și în anul în curs, în condițiile în care o serie de cheltuieli vor crește, în special cele de natură salarială.

"A fost un an bun. Avem un grad de realizare a veniturilor proprii, am depășit încasările anului 2015, suntem undeva aproape de 103%. Avem o serie de necunoscute în ceea ce privește bugetul pe 2017 pentru că este clar că bugetul municipiului Botoșani se va aproba undeva cel mai devreme la sfârșitul lunii februarie sau în luna martie. Avem niște necunoscute pentru că dispar o serie de venituri care ajungeau la primărie în urma încasării unor taxe, nu avem o imagine foarte clară aici în momentul de față pentru că așteptăm actele normative care vor veni de la noul Guvern, pentru că banii vin din impozite, din taxe, din cote, din ceea ce se oprește pe o serie de venituri ale cetățenilor. Estimarea noastră este clar că veniturile vor fi mai mici decât anii trecuți, nu știm cu cât", a precizat primarul Cătălin Flutur. 

Edilul a spus că toate majorările salariale vor pune o presiune destul de mare pe buget.

"Rămâne să vedem ce ne rămâne pentru partea de investiții, pentru partea de dezvoltare, iar aici solicitările sunt colosale", a completat Flutur. 

 

 

Spune-ne opinia ta