Femeie scoasă din locuință după ce și-a terorizat vecinii și le-a pus în pericol siguranța! "Am găsit casa plină cu lumânări aprinse" FOTO

Valul de reclamații privind comportamentul unei femei care locuiește într-un spațiu administrat de primărie, în municipiul Botoșani, i-a determinat pe reprezentanții societății Locativa să ia măsuri. Cu ajutorul polițiștilor locali, aceștia au reușit să o scoată pe femeie din imobil și să o ducă la Secția de Psihiatrie.

Femeie scoasă din locuință după ce și-a terorizat vecinii și le-a pus în pericol siguranța! "Am găsit casa plină cu lumânări aprinse" FOTO

Femeia, în vârstă de 50 de ani, cunoscută cu probleme psihice, locuiește într-o cameră de la ghetourile din Parcul Tineretului. Stă în respectivul spațiu din anul 2015, anterior locuind tot într-o locuință socială.

A fost mutată la ghetouri după ce vecinii s-au plâns de comportamentul acesteia, comportament pe care l-a avut și în noua locuința. Locatarii din imobilul în care stă acum spun că îi terorizează zilnic și se tem mai ales pentru viața copiilor. Când o apucau crizele, femeia arunca tot felul de obiecte pe geam, se baricada în casă, aprindea lumânări. Într-o zi a făcut focul sub o țeavă de gaz, fiind la un pas de a arunca blocul în aer.

În urma unor verificări făcute de cei de la Locativa, după ce reclamațiile s-au înmulțit, a reieșit că femeia nu plătește nici chirie, dar nici utilitățile, refuzând să încheie vreun fel de contract.

În aceste condiții în cursul zilei de marți polițiștii locali, alături de reprezentanții Serviciului Public Local de Asistență Socială și de la Locativa s-au deplasat la ghetouri reușind să o scoată pe femeie din locuință. 

"Este în atenția noastră de mai mult timp. Dumneaei are probleme psihice care în ultima vreme s-au agravat. A mai fost internată de câteva ori la Psihiatrie, a mai fugit, i s-a dat drumul. De data aceasta, în urma verificărilor făcute și ca urmare a reclamațiilor venite de la vecini ne-am trezit că nu plătește chirie, nu plătește utilități și am apelat la Serviciul de Asistență Socială să ne ajute. A deteriorat apartamentul, săptămâna trecută a fost găsită dezbrăcată, cu lumânări aprinse în toată locuința, camera era plină de mizerii. Părerea mea este că trebuie internată definitiv. Noi am recurs acum la această soluție pentru a nu afecta și celelalte locuințe. Nu o putem lăsa în stradă, dar poate da foc, te poți aștepta la orice", a declarat Florinel Gornea, directorul Locativa.

Și cei care s-au îngrijit de femeie și au monitorizat-o spun că ar trebui internată definitiv, pentru că reprezintă un pericol pentru cei din jur. 

"A fost transferată aici la ghetouri, dar stă ilegal. Sunt persoane care s-au plâns de comportamentul ei, aruncă cu diverse lucruri de la geamuri, cu greu o putem interna la spital, dar nici acolo nu poate să o țină prea mult. Este un pericol pentru locatari", a spus Carmen Scripcaru, mediator sanitar. 

Femeia a fost preluată marți de un echipaj SMURD și transportată la Secția de Psihiatrie. Soluția este însă una temporară, iar dacă va fi externată autoritățile vor trebui să găsească o rezolvare, cei care locuiesc la ghetouri refuzând categoric ca ea să mai stea în același imobil. 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tată disperat își caută copilul. A mers să îl ia de la școală dar nu l-a mai găsit!

astăzi, 20:42
1762

Părinții copilului în vârstă de 7 ani și jumătate au divorțat în anul 2013. Potrivit avocatului tatălui, instanța a stabilit custodie comună, cu un program de vizită, și d...

Un botoşănean a adormit la volan şi a produs un accident de circulaţie!

astăzi, 20:31
536

Botoşăneanul, aflat la volanul unui VW Golf, ar fi adormit şi a pătruns pe sensul opus unde a impactat un autoturism Dacia Logan ce circula dinspre Bacău.În urma impactului şoferu...

Accident de circulaţie provocat de un fost primar! A lovit cu mașina o tânără!

astăzi, 19:59
831

Vasile Hânganu, de 73 de ani, fost primar al oraşului Bucecea, se afla la volanul unei autoutilitare Ford şi a ieşit din parcarea din faţa cinematografului pe strada Ion Pillat, însă ...