Factura la deszapezire, incarcata de inhibitorul de coroziune, spune viceprimarul!

Factura la deszapezire, incarcata de inhibitorul de coroziune, spune viceprimarul!

 FLORIN GHIORGHITA  

Cheltuielile pentru deszapezirea strazilor in lunile decembrie si ianuarie au afectat serios bugetul local al Primariei Municipiului Botosani, in conditiile in care municipalitatea alocase, in medie 400.000 lei pe o luna de iarna.

Conform celor declarate de viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita, pe luna decembrie, cheltuielile pentru deszapezire in municipiul Botosani au fost de 606.680 lei, iar in luna ianuarie de 678.176 lei.

"In doua luni de iarna am cheltuit aproape 1,3 milioane lei, o suma foarte mare din bugetul local. Noi ne calculaseram pentru aceasta iarna o suma medie din cursul anilor trecuti, unde o luna de iarna ne costa in jur de 400.000 lei. Facand o analiza, am remarcat un lucru, ca noi, prin lege, am fost obligati sa folosim atunci cand dam cu material antiderapant si un inhititor de coroziune ca sa nu rugineasca masinile si ca sa nu se distruga asfaltul. Numai pe luna decembrie inhibitorul de coroziune ne-a costat 75.000 lei, iar in luna ianuarie 140.000 lei", a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Pentru a scadea de acum inainte factura pentru deszapezire si intretinerea strazilor, Primaria Botosani nu va mai folosi in amestecul de antiderapant inhibitor de coroziune, asumandu-si totodata si raspunderea acestui fapt.

"Au fost doua luni de iarna grele cu cheltuieli foarte mari si nu-mi explic cum un municipiu ca Suceava poate cheltui numai 380.000 lei, cum am inteles de la viceprimarul de acolo. Am dat adresa ieri la Urban Serv si nu vom mai folosi de acum inainte inhibitor de coroziune, costurile sunt prea mari si ne asumam riscul de a folosi numai nisip si sare, cum am facut atatia ani pana acum", a adaugat Ghiorghita.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Revoluționarii din Botoșani cer (din nou) pământ!

Marţi, 24 Aprilie 2018
383

Asociația Revoluționară 22-25 Decembrie 1989 Botoșani s-a adresat Consiliului Local Botoșani, în prima jumătate a lunii aprilie, solicitând, în numele membrilor care au de...

Un dispensar TBC va fi construit în municipiul Botoșani!

Marţi, 24 Aprilie 2018
457

Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, împreună cu Instituția Medico-sanitară Publică-Centrul Medicilor de Familie Bălți și Poliția de Frontieră Bălți, au demarat dezvoltarea unui p...

A murit istoricul Dinu Giurescu, membru al Academiei Române! VIDEO

Marţi, 24 Aprilie 2018
181

Istoricul Dinu Giurescu, membru al Academiei Romane, a incetat din viata marti, la varsta de 91 de ani. Informatia a fost confirmata pentru Mediafax de Academia Romana. Nascut la 15 februari...