Factura la deszapezire, incarcata de inhibitorul de coroziune, spune viceprimarul!

Factura la deszapezire, incarcata de inhibitorul de coroziune, spune viceprimarul!

 FLORIN GHIORGHITA  

Cheltuielile pentru deszapezirea strazilor in lunile decembrie si ianuarie au afectat serios bugetul local al Primariei Municipiului Botosani, in conditiile in care municipalitatea alocase, in medie 400.000 lei pe o luna de iarna.

Conform celor declarate de viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita, pe luna decembrie, cheltuielile pentru deszapezire in municipiul Botosani au fost de 606.680 lei, iar in luna ianuarie de 678.176 lei.

"In doua luni de iarna am cheltuit aproape 1,3 milioane lei, o suma foarte mare din bugetul local. Noi ne calculaseram pentru aceasta iarna o suma medie din cursul anilor trecuti, unde o luna de iarna ne costa in jur de 400.000 lei. Facand o analiza, am remarcat un lucru, ca noi, prin lege, am fost obligati sa folosim atunci cand dam cu material antiderapant si un inhititor de coroziune ca sa nu rugineasca masinile si ca sa nu se distruga asfaltul. Numai pe luna decembrie inhibitorul de coroziune ne-a costat 75.000 lei, iar in luna ianuarie 140.000 lei", a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Pentru a scadea de acum inainte factura pentru deszapezire si intretinerea strazilor, Primaria Botosani nu va mai folosi in amestecul de antiderapant inhibitor de coroziune, asumandu-si totodata si raspunderea acestui fapt.

"Au fost doua luni de iarna grele cu cheltuieli foarte mari si nu-mi explic cum un municipiu ca Suceava poate cheltui numai 380.000 lei, cum am inteles de la viceprimarul de acolo. Am dat adresa ieri la Urban Serv si nu vom mai folosi de acum inainte inhibitor de coroziune, costurile sunt prea mari si ne asumam riscul de a folosi numai nisip si sare, cum am facut atatia ani pana acum", a adaugat Ghiorghita.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șef nou la UAMS Flămânzi!

astăzi, 21:26
148

Cinci candidați s-au luptat pentru a obține postul de director al Unității de Asistență Medico-Socială Flămânzi. În urma susținerii examenului, câștigător a ieș...

Incident la școală: Fetiță luată cu ambulanța din sala de clasă!

astăzi, 21:11
629

Anchetă într-o școală din județul Botoșani, după ce o fetiță de 10 ani a ajuns la spital, eleva fiind diagnosticată cu traumatism cranio-facial. Totul s-a petrecut în timp ce copi...

Propunere interesantă pentru Gigi Becali: "Sunt foarte buni! Să-i ia la pachet"

astăzi, 20:18
85

Fostul jucător al FCSB-ului, Cătălin Golofca, îl sfătuieşte pe Gigi Becali să îi transfere pe colegii lui de la FC Botoşani, Andrei Burcă şi Andrei Miron, pentru a rezolva problem...