Factura la deszapezire, incarcata de inhibitorul de coroziune, spune viceprimarul!

Factura la deszapezire, incarcata de inhibitorul de coroziune, spune viceprimarul!

 FLORIN GHIORGHITA  

Cheltuielile pentru deszapezirea strazilor in lunile decembrie si ianuarie au afectat serios bugetul local al Primariei Municipiului Botosani, in conditiile in care municipalitatea alocase, in medie 400.000 lei pe o luna de iarna.

Conform celor declarate de viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita, pe luna decembrie, cheltuielile pentru deszapezire in municipiul Botosani au fost de 606.680 lei, iar in luna ianuarie de 678.176 lei.

"In doua luni de iarna am cheltuit aproape 1,3 milioane lei, o suma foarte mare din bugetul local. Noi ne calculaseram pentru aceasta iarna o suma medie din cursul anilor trecuti, unde o luna de iarna ne costa in jur de 400.000 lei. Facand o analiza, am remarcat un lucru, ca noi, prin lege, am fost obligati sa folosim atunci cand dam cu material antiderapant si un inhititor de coroziune ca sa nu rugineasca masinile si ca sa nu se distruga asfaltul. Numai pe luna decembrie inhibitorul de coroziune ne-a costat 75.000 lei, iar in luna ianuarie 140.000 lei", a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Pentru a scadea de acum inainte factura pentru deszapezire si intretinerea strazilor, Primaria Botosani nu va mai folosi in amestecul de antiderapant inhibitor de coroziune, asumandu-si totodata si raspunderea acestui fapt.

"Au fost doua luni de iarna grele cu cheltuieli foarte mari si nu-mi explic cum un municipiu ca Suceava poate cheltui numai 380.000 lei, cum am inteles de la viceprimarul de acolo. Am dat adresa ieri la Urban Serv si nu vom mai folosi de acum inainte inhibitor de coroziune, costurile sunt prea mari si ne asumam riscul de a folosi numai nisip si sare, cum am facut atatia ani pana acum", a adaugat Ghiorghita.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DOROHOI - 100 de ani de la Marea Unire

Miercuri, 18 Iulie 2018
199

1916-1917-1918 au fost printre cei mai dificili ani din istoria oraşului Dorohoi în contextul în care întreaga societate românească se confrunta cu nenumărate greutăţi cau...

Șofer căutat de Poliție: Nu a oprit mașina după ce a lovit, în viteză, o bătrână!

Miercuri, 18 Iulie 2018
454

Un apel la 112 anunța că un șofer a rănit o femeie, după care mașina și-a continuat drumul. Cea care a sunat, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Cristești, a spus că autoturism...

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

Miercuri, 18 Iulie 2018
190

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de producție" pent...