Experimente pe drumul național Manoleasa-Rădăuți Prut

Experimente pe drumul național Manoleasa-Rădăuți Prut

Până când DN 24C Manoleasa-Rădăuți Prut va vedea asfaltul, administratorii drumului vor să execute o serie de lucrări pentru a conserva cât mai bine piatra care a fost pusă pe drumul care până nu demult a fost singurul drum național de pământ din țară.

Pe trei sectoare de pe drumul Manoleasa-Rădăuți Prut vor fi experimentate în perioada următoare trei metode de protecție a pietrei, după care se va stabili care este soluția cea mai bună pentru a fi aplicată. 

"Vor fi experimentate trei sectoare de drum cu trei variante de execuție și vedem care se pretează și care este bun pentru drumul respectiv pentru protecție a pietrei. O să fie două-trei săptămâni sub circulație, după care stabilim soluția cea mai bună și o scoatem la licitație, și sperăm ca până la sfârșitul lunii septembrie să aplicăm și protecția. Să nu mai fie praf, să nu mai sară piatră, să nu mai apară găuri, făgașe", susțin reprezentanții Secției Drumuri Naționale.

La începutul lunii martie, pe DN 24C s-a plimbat și Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Vizita acestuia a venit după un protest prin care s-a cerut modernizarea acestei șosele.

Răzvan Cuc a declarat că, în cursul acestui an, vor fi parcurse toate procedurile pentru realizarea investiţiei. Lucrările de asfaltare a drumului naţional de piatră sunt estimate la 109 milioane de lei. 

Citește și Ce se întâmplă cu DN Manoleasa-Rădăuţi Prut, după vizita ministrului Transporturilor!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

astăzi, 15:46
390

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

astăzi, 15:13
473

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

astăzi, 14:30
301

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...