Eugen Țurcanu pune tunurile pe viceprimari: "Toți jucați un rol de daddy aici, în Consiliul Local"

Eugen Țurcanu pune tunurile pe viceprimari: "Toți jucați un rol de daddy aici, în Consiliul Local"

Consilierul local Eugen Țurcanu a pus tunurile atât pe Primărie, cât și pe mai multe direcții și servicii subordonate acesteia. În ședința de Consiliu Local de joi, amintind de interpelări proprii din trecut, care nu au generat efectele așteptate, liberalul a luat în vizor de la activitatea edilitară până la cea a structurilor subordonate. Pe ton nervos, consilierul s-a plâns de nesoluționarea a mai multor probleme, criticând, în special, viceprimarii.

Țurcanu a început prin a solicita facilitarea proceselor de avizare din partea Primăriei. Nu au lipsit calificativele negative acordate lui Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani. „Să încercăm să dăm un aviz standard, un răspuns clar pentru cetăţeanul care trimite o solicitare de avizare. În comisia de sistematizare rutieră, unde acelaşi domn viceprimar vedetă taie şi spânzură, dumnealui votează într-un fel, ceilalţi votează într-un fel şi trimit răspunsul petiţionarilor, de nu înţeleg oamenii dacă le daţi aviz sau nu. E atât de greu să dăm un aviz unic? Aşa se întâmplă şi în alte compartimente şi direcţii”, și-a început Eugen Țurcanu seria de remarci.

În continuare, consilierul liberal Eugen Ţurcanu s-a declarat stupefiat de intenţia viceprimarului Cosmin Andrei de a iniţia un proiect pentru desfiinţarea jardinierelor şi fântânilor arteziene de pe Pietonalul Unirii. „Am citit şi m-am crucit că pur şi simplu vrea să radă toate jardinierele de beton de pe Pietonalul Unirii şi să distrugă toate fântânile. Este o vorbă la români, ţara arde şi baba se piaptănă. Dacă asta a ajuns preocuparea noastră, să radem nişte investiţii făcute cu fonduri europene, pe care de-abia le-am recepţionat…”, a spus Eugen Ţurcanu. 

Nu a scăpat de critici nici viceprimarul Marian Murariu. „L-aş ruga pe această cale pe domnul viceprimar Murariu, altă somitate în materie de urbanism, să semneze procesul-verbal de recepție finală a Parcului Curcubeului. Stă de un an de zile blocat la dumnealui. Am făcut o nouă adresă către dumneavoastră să eliberați această recepție finală și dumneavoastră refuzați să semnați documentul respectiv pentru a putea interveni şi să reparăm aleile, cu ajutorul colegilor de la Direcția Edilitare, unde cetățenii pe care cu dragoste îi folosiți când aveți nevoie, își rup picioarele și gâtul în Parcul Curcubeului, domnule viceprimar Murariu, da? Că toți jucați aşa un rol de daddy, aici în Consiliul Local”, a spus în plenul ședintel de Consiliu Local, Eugen Ţurcanu.

 

Spune-ne opinia ta