Este oficial: Alegeri parţiale într-o singură comună din judeţul Botoşani!

Este oficial: Alegeri parţiale într-o singură comună din judeţul Botoşani!

Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în localităţile în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

În judeţul Botoşani, alegerile parţiale vor avea loc doar în comuna Vlăsineşti, unde Lucian Trufin a renunţat la mandat după ce a ajuns în Parlament.

În comunele Vlădeni, Nicșeni și Mihălășeni, unde primarii au fost destituiți, nu se pot organiza deocamdată alegeri parțiale întrucât cauzele încă se află pe rolul instanțelor, după ce au fost atacate deciziile date de judecătorii botoșăneni.

La Nicșeni, Ioan Gaidur și-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat definitiv la pedeapsa de șase luni de închisoare cu suspendare, pentru folosirea sau prezentarea cu rea credință a documentelor, declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetul administrat de aceasta ori în numele ei.

Comunele Vlădeni și Mihălășeni, conduse de Voicu Murariu și Loredan Gianin Buraga, au rămas de asemenea fără primari după ce aceștia au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate.

 

 

 

Spune-ne opinia ta