Eroii căzuţi la Revoluţie, comemoraţi de autorităţi şi la Botoşani - FOTO

Eroii Revoluţiei au fost comemoraţi, vineri, la împlinirea a 28 de ani de la începutul luptei pentru schimbarea regimului comunist. 

Eroii căzuţi la Revoluţie, comemoraţi de autorităţi şi la Botoşani - FOTO

Autorităţile botoşănene au marcat evenimentul printr-o slujbă religioasă la Biserica Cuvioasa Parascheva oficiată de preotul de la Capela Militară. Întreaga delegaţie a fost primită de un pluton de militari din cadrul Garnizoanei Botoşani.

Prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean, primarul municipiului, directori de deconcentrate, oameni politici, dar cei mai importanţi, membrii Asociaţiei Revoluţionarilor au luat parte la manifestări.

Au fost pomeniţi eroii căzuţi şi slujba religioasă s-a încheiat cu Sfânta Pomenire. Au fost depuse coroane şi jerbe de flori la monumentul din curtea bisericii. 

"Astăzi avem 28 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989. Comemorăm pe cei care au murit, eroii neamului nostru şi sper ca jertfa lor să nu fie zadarnică. Acest Crăciun care va veni peste câteva zile să vă facă mai buni, mai toleranţi, mai înţelegători şi să nu uităm. Să nu uităm noi şi copiii noştri că a fost o Revoluţie, indiferent ce spun cei pe la diferitele televiziuni, mai mult sau mai puţin româneşti. Fiţi binecuvântaţi, Dumnezeu să-i preţuiască pe români", a declarat Vasile Halasanu, preşedintele Filialei Botoşani a Asociaţiei Revoluţionarilor. 









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
119

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
35

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
56

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...