Emoții din cauza zecilor de mii de tone de gunoi de la fosta groapă din municipiul Botoșani

Reprezentanții Primăriei Botoșani și cei ai societății Urban Serv încă nu știu ce se va întâmpla cu zecile de mii de tone de deșeuri care sunt depozitate la vechea groapă de gunoi de la ieșirea din municipiul Botoșani.

 

Emoții din cauza zecilor de mii de tone de gunoi de la fosta groapă din municipiul Botoșani

Peste 90.000 de tone de deșeuri s-au adunat pe spațiile de stocare temporare. În momentul în care s-a permis ca gunoiul să fie depozitat în aceste spații, a fost pusă condiția ca la închidere să fie relocate la noul depozit de la Stăuceni.

Costurile cu relocarea, ce ar trebui plătite de municipalitate, sunt uriașe, fiind vorba de aproximativ 3 milioane de euro.

Primăria a făcut o adresă către Ministerul Mediului prin care a solicitat ca închiderea să se facă la fața locului, fără a mai fi transportate deșeurile la Stăuceni. 

"Primăria Botoșani a trimis o adresă la Ministerul Mediului prin care s-a făcut o propunere ca respectivele depozite temporare să fie închise la fața locului. Situația nu este doar la Botoșani, este generală în toată țara. În baza unei Hotărâri de Consiliu Local dată anul trecut, Consiliul Local s-a angajat să suporte cheltuielile de relocare, dacă va trebui să facem relocarea, și prin acea hotărâre am fost obligați să contactăm o firmă specializată care să facă o evaluare a costurilor. A fost făcută evaluarea respectivă, am trimis raportul evaluării cu toate costurile, și funcție de răspunsul dat de Ministerul Mediului se va adopta soluția care îndeplinește condițiile de mediu și cea care este mai ieftină. Avem emoții pentru că dincolo de soluția tehnică este și cea financiară care afectează și autoritatea publică locală și operatorul", a precizat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv. 

 

 

Spune-ne opinia ta