EMIL BOC LA SUCEAVA: Primarii si presedintii de CJ indolenti vor fi sanctionati de elecorat in 2012!

Premierul Emil Boc a declarat astazi, in cadrul intalnirii cu reprezentantii administratiilor din judetele Suceava, Botosani si Neamt, ca atragerea fondurilor europene constituie prioritatea actualului Guvern.

Premierul considera ca primarii si presedintii de CJ "indolenti, care nu vor atrage fonduri europene, vor fi sanctionati de electorat in 2012".

"Aceasta tema a fondurilor europene nu mai e o tema in vant", a spus Boc, care a aratat ca acest mandat este al absorbtiei fondurilor europene alocate, de 30 de miliarde de euro.

"Altfel, ratam sansa modernizarii Romaniei. Daca nu fructificam, istoria va trebui sa ne condamne. Sansa depinde de primul ministru, de Guvern, dar si de dumneavoastra – primarii", a subliniat Boc. El a informat primarii ca exista posibilitatea ca saptamana viitoare sa fie efectuata o modificare legislativa privind plata TVA de autoritatile locale la proiectele europene. Boc si-a exprimat speranta ca saptamana viitoare va fi facut anuntul privind aceasta propunere, astfel incat administratiile locale sa fie incurajate sa acceseze fonduri europene. Premierul Romaniei a aratat ca se analizeaza in cadrul Ministerului de Finante aceasta propunere.

"Sper sa avem o veste buna in acest sens", a spus Boc.

El a mai anuntat ca se va modifica legislatia pentru achizitiile publice prin Ordonanta de Urgenta, care va permite debirocratizarea, dar vor fi intarite controlul si transparenta acestor achizitii.

"Avem o decizie la nivelul Comisiei interministeriale pentru a promova o Ordonanta in acest sens", a precizat premierul, aratand ca prin acest act normativ se va modifica modul de contestare care sa nu fie transformat "dintr-un drept, intr-un abuz" sau intr-un santaj pentru a se obtine subcontractari de lucrari.

"Frana majora in achizitiile publice a fost legislatia stufoasa", a mai declarat primul ministru Emil Boc.

Sursa: BucovinaNews

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LiveScore FC Botoşani- Gaz Metan Mediaş 0-0

astăzi, 13:57
8

Fără şanse la play-off după ultimile rezultate, botoşănenii trag speranţe la locul 7. În prezent ei se situează pe locul 8 cu 36 de puncte.De cealaltă parte, oaspeţii ocupă penult...

Județul Botoșani, sub Cod portocaliu de GER!

astăzi, 13:48
158

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare cod portocaliu de ger, care vizează Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi care intr...

Gluma zilei vine de la SRI: Ce mesaj a transmis Serviciul de Dragobete

astăzi, 12:30
249

Serviciul Roman de Informatii a transmis un mesaj pe care multi l-au interpretat a fi amuzant, de Dragobete, care se sarbatoreste sambata."Singur de Dragobete?" este mesajul postat pe pa...