Elevi în practică la Jandarmeria Botoșani - FOTO

Elevi în practică la Jandarmeria Botoșani - FOTO

Începând cu data de 7 ianuarie, 29 de elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi "Petru Rareş" Fălticeni execută un stagiu de practică cu durata de patru luni la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani. 

Elevii jandarmi aflați în practică în această perioadă au fost admiși în urma sesiunii de examene din luna noiembrie 2018, când 92 de tineri botoșăneni și-au încercat șansele în vederea urmării unei cariere de jandarm.

Pentru aplicarea adecvată şi valorificarea cunoştinţelor şi competenţelor dobândite la orele de curs, elevii au fost repartizaţi să desfăşoare activităţi specifice în două etape distincte, până pe data de 10 mai.

Prima etapă, cu durata de 59 de zile lucrătoare, va fi executată în cadrul structurilor de ordine şi siguranţă publică, iar cea de-a două etapă, de 21 de zile lucrătoare, va fi executată la structurile de pază şi protecţie instituţională.

"Inspectoratul răspunde de buna organizare şi executare a stagiului de practică de către elevi, fiecare dintre aceştia având numit un tutore profesional cu experienţă, care îndrumă şi verifică elevul tutelat în îndeplinirea atribuţiilor şi misiunilor primite, iar la terminarea stagiului de practică întocmeşte raportul final cu privire la activitatea de integrare socioprofesională/practică a acestuia",  informează Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul, din cadrul IJJ Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
5

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
16

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
33

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...