Economiile rezultate din acordarea zilelor de concediu neplatit ajung la angajatii DGASPC

Economiile rezultate din acordarea zilelor de concediu neplatit ajung la angajatii DGASPC

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Economiile rezultate in urma reducerii cheltuielilor de personal realizate de institutiile subordonate Consiliului Judetean Botosani, precum si o parte din bugetul Directiei de Drumuri si Poduri, vor ajunge la angajatii DGASPC, care vor primi astfel restanta pe luna octombrie, precum si salariul pe luna noiembrie, intr-un procent de 35%.

Proiectul va fi supus aprobarii consilierilor judeteni vineri, la ora 10.00, in cadrul Sedintei Extraordinare de Consiliu Judetean, care va fi transmisa in direct pe internet de LIVE BOTOSANI.

La o zi dupa ce angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului ar fi trebuit sa isi primeasca salariile, Consiliul Judetean a convocat o sedinta extraordinara pentru rectificarea bugetelor mai multor institutii, in incercarea de a gasi, si in aceasta luna, banii necesari.

"Am convocat pentru maine o sedinta extraordinara la Consiliul Judetean, pentru a solutiona pentru a nu stiu cata oara, prin eforturi locale, problema salariilor de la DGASPC Botosani. Vazand ca sprijinul din partea autoritatilor centrale se lasa asteptat, si astazi este termenul scadent pentru plata salariilor, am analizat situatia si toate conturile CJ au fost rectificate, astfel ca am reusit din nou sa gasim o suma, care nu este suficienta, dar rezolva partial plata salariilor", a declarat Mihai Tableac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Conform celor mentionate de Tabuleac, suma care va intra maine in conturile Directiei este de 2185 mii lei, aproape 22 miliarde lei vechi, suma care va acoperi integral salariile pe luna octombrie si acopera plata salariilor de baza in proportie de 35% pe luna noiembrie.

Cea mai mare suma a fost preluata din bugetul Directiei Judetene de Drumuri si Poduri, unde s-au reusit economii datorate iernii blande, iar restul sumei provine din economii la fondul de salarii ale institutiilor subordonate Consiliului Judetean, economii care decurg din acordarea zilelor fara plata acordate salariatilor in luna noiembrie.  

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
3

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
54

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
188

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...