Economie de 1 miliard de lei, prin neacordarea salariului de merit

Economie de 1 miliard de lei, prin neacordarea salariului de merit
Ministerul Muncii a afirmat ca vor avea loc negocieri noi cu sindicatele, pe 23 martie, si nu va trimite ordonanta privind sporurile in Guvern, miercuri. Pana acum, inca nu s-a ajuns la un acord privind plata premiilor si a salariilor de merit, care valoreaza 1,1 miliarde de lei, fonduri din bugetul statului, informeaza Realitatea Tv.

"Nu ne-am inteles pe salariul de merit, pe fondul de premiere, indemnizatiile de conducere si articolul 20 (din proiectul de Ordonanta de Urgenta), care da posibilitatea ordonatorilor de credite sa poata lua masuri pentru a se incadra in limitele bugetare. Forma finala a ordonantei va fi finalizata pana martea viitoare. Proiectam un text care sa reprezinte o baza pentru un sistem de salarizare unic in Romania, pentru aparatul bugetar", a declarat ministrul Marian Sarbu.

In cadrul discutiilor de ieri, cu sindicatele, ministrul Muncii a afirmat ca acordare de premii ar necesita un efort bugetar de 583 de milioane de lei, iar in cazul salariilor de merit, bugetul ar fi diminuat cu 502 milioane de lei.

Marian Sarbu a adaugat ca este ecesara mentinerea celor doua articole, in ordonanta de urgenta, pentru a reglementa cheltuielile si a economisi 1,1 miliarde de lei de la bugetul de stat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor: Liviu Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor!

astăzi, 14:32
82

Domnul Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și recent condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu, a declarat că î...

Presa italiană ne bate obrazul pentru infractori, dar uită să spună despre un erou că e român!

astăzi, 13:43
327

Ieri, un român a ajuns erou în Italia după ce a salvat o persoană de la moarte. Televiziunile din Italia au "uitat" însă să spună că eroul este de fapt un român...

Rezultate finale: Județul Botoșani, procent de promovabilitate de 69,28% la Evaluarea Națională!

astăzi, 12:53
308

La nivelul județului Botoșani, din totalul de 3948 elevi înscriși la Evaluarea Națională, s-au prezentat 3760 (procent de 95,24%). Dintre cei care au susținut examenul, au obținut medii p...